Actualitate

Fostul finanțator al echipei FC Argeș, eliberat din închisoare

Fostul finanțator al echipei FC Argeș, Cornel Penescu, va fi eliberat din Penitenciarul Mioveni după ce Tribunalul Argeş a admis, astăzi, punerea sa în libertate. Cornel Penescu a fost condamnat la opt ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în șapte dosare de corupție în care a fost judecat.

Instanța a respins, ca nefondată, contestația formulată de Serviciul Teritorial Pitești al DNA împotriva sentinței pronunțate de Judecătoria Pitești pe 12 octombrie, prin care se admitea propunerea de eliberare condiționată.

Decizia Tribunalului Argeș este definitivă și executorie, Penescu urmând să fie pus în libertate imediat.

Printre cele mai cunoscute dosare în care a fost implicat fostul finanțator al echipei FC Argeș se numără „Mită pentru arbitri”, dar și cele în care a fost judecat alături de fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, și de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

Cornel Penescu a devenit acţionarul majoritar al lui FC Argeş la finalul sezonului 2005-2006 şi, conform revistelor de specialitate, avea, la momentul respectiv, o avere de 170 de milioane de euro.

Chiar dacă va fi pus în libertate, Penescu nu scapă de emoţii deoarece a fost trimis în judecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai firmei PIC într-un dosar cu acuzaţii de delapidare, dosar care se judecă la Tribunalului Argeş.

 

To Top