Actualitate

Fratele lui Băsescu, la un pas de a scăpa de puşcărie

Mircea Băsescu, condamnat în vara anului trecut la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, poate fi eliberat condiţionat, după ce Judecătoria Medgidia a judecat solicitarea sa. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu a mai depus o cerere de eliberare condiţionată în luna martie, care a fost respinsă definitiv de Tribunalul Constanţa, instanţa stabilind că acesta poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

Fratele lui Traian Băsescu a cerut eliberarea condiţionată susţinând că a îndeplinit toate condiţiile şi invocând probleme de sănătate, fiindu-i necesară o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani. 

Acesta a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’.

To Top