Actualitate

Fugită în Costa Rica, Udrea îşi lichidează afacerile din România! Blonda, mai bogată cu vreo 700.000 de euro.

Fugită în Costa Rica, Elena Udrea şi a vândut pachetul de 25% din acţiunile deţinute din 2013 la compania Tim Rail Cargo pentru 500.000 euro, deoarece i-a fost ridicat sechestrul asigurator. Informaţia, publicată de profit.ro,  apare chiar în ziua în care  Udrea află sentinţa finală în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată în primă instanţă la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

In afara de cei cei 500.000 de euro, Udrea a mai cerut să îi fie rambursate şi două credite, în sumă de 526.733 lei și 60.000 euro acordate anterior societăți. Cumpărătorul este directorul operatorului feroviar privat, Ioan Valeriu Trică, fost director general al CFR SA. În urma acestei preluări de acţiuni, Ioan Valeriu Trică a ajuns să deţină 50% din companie. Trică, fost vicepreședinte al Biroului Național al PDL Timiş, a fost șeful sucursalei regionale CFR Timișoara, iar în 2010 a fost numit de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, în postul de director general al CFR SA.

Tim Rail Cargo SRL (Dumbrăvița, jud. Timiş) a fost înființată în mai 2013 și era deținută de 4 acționari, fiecare cu 25% din acţiuni: Ranga Vasile Flavius (administrator), Trică Ioan Valeriu (administrator), Oana Popoviciu și Elena Udrea. Domeniul principal de activitate al companiei este transport pe calea ferată. Compania are mai multe puncte de lucru în Timișoara (str. General Berthelot nr. 1), dar și în mai multe spații în Gara de Nord Timișoara.

În 2014, societatea avea 35 de angajați, o cifră de afaceri de 13,1 milioane lei, active de 6,6 milioane lei și un profit brut de aproape 2 milioane lei. Anul următor, 2015, compania avea 72 de angajați, o cifră de afaceri de 92,1 milioane lei, active de 1,8 milioane lei și un profit de zero lei, înregistrând o pierdere de peste 700.000 lei.

Potrivit risco.ro, într-un top al firmelor de profil din Timiș din 2017, Tim Rail Cargo era depășită doar de Deutche Bahn Cargo, companie care avea 520 de angajați, un profit de 2,4 milioane lei noi și o cifră de afaceri de oeste 174 milioane lei.

Potrivit propriei descrieri, societatea „oferă servicii de transport pentru orice tip de mărfuri, de la cereale sau zahăr brut, până la bitum sau produse petroliere, atât pe teritoriul României, cât şi în afara ţării”. Vagoanele şi locomotivele companiei sunt modernizate şi dotate corespunzător pentru transportarea sigură şi rapidă a mărfurilor, în conformitate cu normele de calitate, mediu şi siguranţă naţionale şi internaţionale privind transportul feroviar. De asemenea, ele pot fi utilizate pentru transport multimodal de marfă, pe rute naţionale şi internaţionale, precum şi pentru transport şi manevră pe infrastructura feroviară din România. Serviciile de tracţiune feroviară sunt asigurate atât pe secţiile de circulaţie din România, cât şi pe secţia Stamora Moravita – Vrsac, Serbia.

Societatea are în flotă 6 locomotive diesel, 4 locomotive electrice și 192 de vagoane inclusiv speciale pentru transportul cerealelor de tip Uagps si Uagpps.

Elena Udrea mai deţine acţiuni, indirect, la SC Rail Operator Cereal SRL (Lovrin, jud Timiş), o companie puternică, cu doi asociați: Gabriela Pintilie (20%) și SC Tim Rail Cargo SRL (80%). Administratorul respectivei companii este tot Ioan Valeriu Trică – fostul șeful de la CFR.

Conform risco.ro, Rail Operator Cereal SRL a fost clasată ani la rând pe locul 3 în rândul firmelor de profil din Timiș la activitatea principală de depozit. Inființată în august 2013, compania a avut în 2014 un an foarte bun, a lucrat cu 16 angajați reușind un profit de 21.000 de lei, o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei şi un patrimoniu de 4 milioane lei. In 2015 numărul de angajați a crescut la 20, cifra de afaceri a atins 5,2 milioane lei, valoarea activelor a crescut la 5,6 milioane lei, dar compania a înregistrat o pierdere de peste 300.000 lei.

Potrivit datelor furnizate de ONRC, pe 4 martie 2015 a fost pus sechestru asigurator pe o parte din acțiuni: „Se înregistrează ordonanţa de instituire a măsurii asigurătorii FN/17.02.2015 şi procesul verbal din 27.02.2015 emise în dosar nr. 50/P/2014 privind instituirea sechestrului asigurător asupra 80 părţi sociale deţinute de Tim Cargo SRL în cadrul Rail Operator Cereal SRL, cu precizarea că Udrea Elena Gabriela deţine doar 25% participaţii la beneficii şi pierderi”.

 

 

To Top