Actualitate

George Pădure, primul milionar român, executat silit de bancă

George Pădure, patronul GEPA Electro Center şi unul dintre primii milionari ai regimului post-decembrist, se confruntă cu probleme majore de ordin financiar. Hotelul Hotel Expocenter, proprietate a lui Pădure, a fost scos la vânzare de Libra Internet Banking pentru suma 5.200.000 de euro, în contul unor datorii restante.

George Pădure a cumpărat Hotelul Expocenter – Best Western Plus, ȋn anul 2015, cu suma de 2,5 milioane euro, ocazie cu care a apelat la bancă pentru un ȋmprumut de 1,5 milioane de euro necesar modernizării acestuia.

Anunţul de vânzare a fost făcut pe site-ul Libra Internet Banking. „Propunem spre achiziţie Hotel situat în nordul Bucureştiului, la mică distanţă de centrul oraşului, ideal amplasat în apropierea centrului de expoziţii RomExpo. Best Western Plus Expocenter face parte din cel mai mare lanţ hotelier din lume, este o locaţie modernă, funcţionabilă pe gradul de confort de 4 stele. Imobilul este compus din teren de 2.925 mp şi construcţie edificată pe acesta având amprenta la sol de 1.500 de metri pătraţi. Construcţia  este formată din 3 corpuri de clădire alipite, structurate astfel: corp A – regim înălţime  S+P+3E+M finalizat şi funcţional, corp B – regim înălţime S+P+5E necesită amenajări şi corp legătură parter, este finalizat şi funcţional. Construcţia dispune de 77 camere şi 10 apartamente, iar în mansardă mai pot fi amenajate trei apartamente. Hotelul dispune de două restaurante, trei săli de conferinţe, fiecare cu o capacitate de 20-60 de persoane şi două săli mari pentru evenimente, cu o capacitate de 200 de persoane, o terasă, precum şi locuri de parcare”, se arată în anunţul de vânzare.

In 2016, când a candidat la Primăria Sectorului 1, George Pădure, deţinea o avere compusă dintr-o casă în Bucureşti (dobândită în 1999, de 124 mp), o casă ȋn Belgia din 2012, 142 mp), un apartament în Constanţa (din 2006, 79,5 mp), participaţii la mai multe firme, dar şi Hotelul Expocenter – Best Western Plus, vândut acum de Libra Internet Banking.

To Top