Actualitate

Germanii vor ca Merkel să demisioneze înainte de viitoarele alegeri

Un sondaj realizat de Yougov, la solicitarea Deutsche Presse-Agentur (DPA) relevă că aproape jumătate dintre germani sunt de părere că Angela Merkel ar trebui să demisioneze din funcţia de cancelar înaintea viitoarelor alegeri legislative din 2021.

Potrivit sondajului, 47% dintre cei intervievaţi au declarat că ar dori ca Merkel să demisioneze înainte de viitoarele alegeri şi numai 36% că ar dori ca şefa guvernului să încheie un al patrulea mandat.

Comparativ cu luna octombrie, sondajul arată că sprijinul faţă de cancelarul Merkel a scăzut. Un sondaj realizat atunci tot de YouGov, imediat după alegerile federale de pe 24 septembrie, indica faptul că 36% dintre respondenţi erau favorabili unei plecări din funcţie înainte de termen a cancelarului, iar 44% aveau o opinie contrară. 

Blocul conservator CDU/CSU şi social-democraţii încep pe 7 ianuarie discuţii care ar putea conduce fie la refacerea “marii coaliţii”, fie la un guvern minoritar condus de Merkel. Un eşec total al acestor discuţii ar însemna, cel mai probabil, organizarea de alegeri anticipate în 2018.

To Top