Actualitate

Ginerele lui Băsescu scapă de puşcărie. Decizia CAB nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii, dar decizia nu este definitivă.

În acelaşi dosar, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi participaţie improprie în forma instigării la infracţiunea de fals intelectual.

Procurorii DNA au trimis în 2015 la Curtea de Apel Bucureşti dosarul în Sergiu Lucinschi era acuzat că l-a şantajat pe Alexandru Horpoş, de la care ar fi cerut patru milioane euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT, iar avocatul Radu Pricop era acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii. In timpul judecării cauzei, procurorii DNA au cerut instanţei să menţină şi măsura controlului judiciar în cazul lui Lucinschi şi Pricop.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Lucinschi, cu complicitatea lui Pricop, l-au constrâns pe Horpoş să îi dea patru milioane de euro, sumă pe care acesta nu i-o datora. Banii au fost ceruţi în contextul în care firma la care Lucinschi era asociat şi acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, „dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile, o încadrare juridică penală”. Avocatul Pricop a fost acuzat că ar fi sprijinit activitatea infracţională a lui Lucinschi, prin formularea mai multor soluţii nelegale, menite să justifice suma cerută de la Horpoş.

To Top