Business&IT

Google Maps a implementat o nouă funcţie. Te lasă să arăţi locul unde te afli și cât mai ai până la destinație

Utilizatorii aplicației Google Maps vor putea să le arate prietenilor oricând unde sunt localizați pe hartă. Ceea ce înseamnă că le va fi mult mai ușor să răspundă la întrebări precum „Unde ești?” sau „Când ajungi”, notează playtech.ro.

Noua funcție implementată pe Google Maps se numește partajarea localizării în timp real și îți permite să împărtășești locația în care te afli cu prietenii tăi. Iar persoana căreia îi vei oferi această informație va putea vedea, în orice moment, unde te afli pe hartă și cât mai ai de parcurs până la destinație.

Bineînțeles, poate că această funcție nu vine tocmai în ajutorul celor care au tendința să întârzie mai mereu, dar este o ustensilă utilă pentru că îți permite să explici cu mai multă ușurință unde te afli. Iar pentru aceia pe care nu îi încântă ideea, funcția poate fi dezactivată cu ușurință din meniul aplicației sau poate fi activată pe o perioadă determinată.

Funcția de partajare a localizării este simplu de folosit. Tot ce trebuie să faci este să accesezi opțiunea „Share location”, din meniul din stânga al aplicației, sau să apeși pe cercul albastru care te identifică pe hartă și să trimiți detaliile pe care vrei să le faci cunoscute unui membru al familiei, unui prieten sau persoanei cu care trebuie să te întâlnești. Următorul pas este să selectezi cât timp vrei să fie activă funcția de „share location”. Faptul că ai împărtășit cu cineva locația în care te afli îți va fi indicat de o pictogramă care va apărea deasupra busolei, pe hartă.

Mai mult, ai chiar și posibilitatea de a-i trimite persoanei cu care trebuie să te întâlnești, timpul pe care îl mai ai până la destinație. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să apeși pe butonul „More”, în interfața de navigare, și să selectezi opțiunea „Share trip”.

În acest fel, persoanele cu care împărtășești aceste informații pot vedea în timp real unde te afli și cât mai ai până la destinație, iar partajarea se încheie automat în momentul în care ajungi în locul stabilit.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că nu poți să-ți partajezi localizarea pentru mai puțin de 15 minute, aceasta fiind perioada minimă. În plus, ea este activă până în momentul în care o oprești. Oprirea aplicației nu dezactivează funcția.

Funcția de partajare a localizării în timp real va fi disponibilă, în următoarele zile, la nivel global în aplicația Google Maps de pe Android și iOS, dar și pe desktop.

 

To Top