Actualitate

Grindeanu spune că nu a rămas premier pentru că nu i-a plăcut “pupincurismul”

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat pentru Mediafax că Liviu Dragnea duce PSD-ul într-o direcție asemănătoare cu cea a PNȚCD-ului şi arată că lucrurile în Guvernul pe care l-a condus n-au mers din cauză că miniştrii se raportau doar la <<Daddy>> Liviu Dragnea, nu la premier.Nu îmi e foarte clar cum gândeau ei. Ei, în loc să se raporteze la primul ministru se raportau la <<Daddy>>, iar <<Daddy>> era foarte bucuros că se întâmpla lucrul acesta”.

Chestionat cu privire la ce ar trebui reformat în PSD, Grindeanu a opinat că este nevoie de o schimbare a liderilor. “Pentru binele PSD in acest moment e nevoie de o schimbare de lidership. Este evident acest lucru, dar nu rezolvă problema. Dacă pleacă Liviu Dragnea şi vine cineva de acelaşi tip n-am rezolvat problema. Problema e structurală : de a reporni motoarele interne ale PSD de a pune în funcţiune structurile, de a respecta statutul, de a reface acea fisură care există în acest moment între conducerea centrală şi teritoriu. De aceea cred că schimbarea e necesară, dar nu rezolvă problema de fond daca nu începem să lucram la aplicarea statutului”, a declarat Sorin Grindeanu.

Intrebat ce crede că i-a lipsit pentru a rămâne premier, Grindeanu a oferit un răspuns incredibil: “Pupincurismul!”.

Grindeanu a mai susţinut că noul premier, Mihai Tudose, ar putea rezista până în 2020 doar “dacă se ține bine în relația cu oamenii de forță din Guvern”.

To Top