Actualitate

Guvernul Dăncilă, PROBLEME: PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN (PER), apel URGENT către Iohannis: „Respectați Constituția!”

Partidul Ecologist Roman (PER) ii cere Presedintelui Klaus Iohannis sa respecte prevederile articolului 103 din Constitutia Romaniei, care prevede ca acel candidat desemnat „pentru funcţia de Prim-Ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului” si astfel sa respinga prin decret prezidential investirea guvernului Dancila.

PER arata ca daca s-ar calcula din data de 17 ianuarie 2018, data desemnarii ca premier a europarlamentarului Vasilica Viorica Dancila si pana astazi, 29 ianuarie 2018, cand are loc convocarea Parlamentului pentru o sesiune extraordinară, s-au scurs … 12 zile.
„Avand in vedere ca Presedintele Romaniei este garantul respectarii Constitutiei si ca alianta PSD-ALDE nu a respectat termenul de investire prevazut in Constitutie, ne asteptam ca urmatorul pas al lui Klaus Iohanis sa fie stabilirea unei zile pentru noi consultari cu partidele parlamentare, cu scopul desemnarii altui premier”, a declarat Danut Pop, presedintele PER.
„Prin urmare, fara alte analize juridice, Partidul Ecologist Roman ii cere lui Klaus Iohannis sa respecte si sa aplice prevederile Constitutionale”, a completat oficialul ecologist.
„Acceptarea incalcarii articolului 103, urmata de demararea votului de investire al Prim-Ministrului vor demonstra blatul intre Iohannis si PSD, despre care vorbesc de la episodul Grindeanu incoace. Tinând cont ca deja au trecut 2 zile de la momentul expirarii termenului constitutional și nu ati avut o reacție, pe lângă blatul confirmat, va acuzam de încălcarea prevederilor constituționale, actiune devenita un „sport national” pentru clasa politica si institutiile statului”, a mai aratat presedintele PER.
To Top