Actualitate

Guvernul Tudose i-a scutit de impozit pe samsarii de mașini

În octombrie 2017, o prevedere legislativă făcea ravagii în rândul samsarilor de mașini. Ei urmau să achite, începând cu ianuarie 2018, un impozit special de 10% din vanzarile efectuate anual. Cu toate acestea, ei au fost scutiţi de Guvernul Tudose, prin modificarea actului legislative iniţial.

In proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal care făcea referire la samsarii de mașini a fost eliminată se prevedea, la articolul 114, alin. (2), că „după lit. l) se introduce o nouă literă litera m)”, care prevedea un impozit special de 10% aplicat la ”veniturile realizate, în bani și/sau în natură, începând cu transferul celui de-al treilea autoturism definit potrivit legislației în materie, din patrimoniul personal, în cursul unui an fiscal, indiferent de data dobândirii”.

Numai că, potrivit OUG nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2018, prevederea referitoare la samsarii de mașini nu a mai fost introdusă în lege de fostul Guvern PSD condus de Mihai Tudose.

To Top