Actualitate

Haos în Catalonia: grevă generală şi drumuri blocate

Spaniolii din Catalonia au intrat în grevă generală, în semn de protest împotriva abuzurilor poliției care a intervenit extrem de dur duminică, în timpul referendumului pentru independența provinciei față de Spania.

Ministerul Educației a închis toate școlile, iar greva generală a afectat toate sectoarele economice, precum transportul, comerțul şi agricultura.

Cel puțin 24 de drumuri principale au fost blocate în toată Catalonia, în Barcelona traficul a fost blocat pe marile artere, iar în Tarragona activitatea portului este paralizată. Protestatarii au început să dea foc la cauciucuri pentru a face baricade, așteptându-se la noi confruntări cu forțele de ordine trimise de la Madrid.

Conform Associated Press, la referendumul de duminică 90% dintre cei 2,26 de milioane de catalani care au votat s-au pronunţat pentru independenţă, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului Cataloniei Jordi Turull. Cifrele oficiale arată că în Catalonia sunt înregistraţi în total 5,3 milioane de alegători cu drept de vot.

Duminică, cel puţin 844 de persoane şi 33 de poliţişti au fost rănite în Catalonia, în cursul descinderilor violente ale poliţiei.

To Top