Actualitate

ÎCCJ redeschide un dosar penal în care este vizat șeful DIICOT Galați

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis redeschiderea unui dosar în care procurorul şef al DIICOT Galaţi, Sorin Cărăre, şi alţi doi magistraţi, Bogdan Păcurariu şi Sorin Leau, sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi divulgarea unor informaţii din anchetă. Este vorba despre un dosar clasat de procurorii de la Parchetul General în octombrie 2017.

Redeschiderea dosarului s-a făcut în urma plângerii formulată de fostul deputat Mihail Boldea, anchetat în trei dosare instrumentate de DIICOT Galaţi.

„Admite plângerea formulată de petentul Boldea Mihail împotriva ordonanţei nr. 296/P/2016 din data de 26 octombrie 2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Desfiinţează ordonanţa atacată şi trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică în vederea completării urmăririi penale. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ, pronunţată pe 5 iunie.

Procurorul şef al DIICOT Galaţi, Sorin Cărăre

De subliniat că în acest an, procurorul Sorin Cărare a formulat cerere de eliberare din funcţia de procuror şef al DIICOT Galaţi, la aproape o luna după ce instanţa a decis achitarea fostului deputat Mihail Boldea, trimis în judecată în 25 martie 2016 pentru o presupusă spalare de bani. Rechizitoriul prin care Boldea a fost trimis în judecată a fost semnat de şeful DIICOT Galaşi, procurorul Sorin Cărare, de procurorul Sorin Leau, şi a fost avizat chiar de şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu (facsimil)

Insă rechizitoriul respective, precum şi întregul dosar s-au făcut praf în instanţă, astfel că Mihail Boldea a fost achitat în 25 aprilie 2018 de Curtea de Apel Iaşi, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I din CPP care prevede că “fapta nu este prevazută de legea penală”.

Amintim că în timpul anchetei, tatăl fostului deputat a murit în somn, fără o cauză aparentă. Atunci, Mihail Boldea s-a jurat că în memoria tatălui său nu va mai avea toată viaţa odihnă până când nu-i va demasca pe anchetatorii săi şi nu-i va face să plătească pentru nenorocirea care i-au produs-o.

 

To Top