Actualitate

Ingrid Mocanu, după ce a fost CONDAMNATĂ la 4 ani de închisoare: „Judecătoarea Trancă își face profesia de rușine. E o pură formalitate pentru dânsa judecata”

Fostul vicepreședinte al ANRP, Ingrid Mocanu, condamnată la patru ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ANRP, a declarat că se aștepta la această sentință din cauza judecătoarei Anamaria Trancă, despre care spune că nu ar fi dreaptă.

”Ne așteaptam toți la această soluție. Am primit pedeapsă maximă cu executare. E foarte clar că dosarul a fost de la început foarte politic. A fost repartizat unei individe care nu are nicio legatură cu magistratura. Pe parcursul procesului am formulat nouă cereri de recuzare respinse toate. Am formulat cinci cereri de strămutare, pentru că era evident că nu vom avea parte de un proces echitabil. Când am văzut unde a fost repartizat dosarul, am anticipat soluția fără niciun fel de dubiu. Chiar ne mirăm că avem așa puțin. Cererea de strămutare are termen mâine (…). Ne așteptam la soluție, avem reacțiile făcute. S-au făcut presiuni, e o pură formalitate pentru dânsa judecata. Putea să ne dea 15 ani. Își face profesia de rușine.”, a declarat Ingrid Mocanu la Antena 3.

Judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti a devenit celebră după ce, ȋmpreună cu partenerul său de complet, vestitul Dorel Matei, au dat o soluţie pentru liniştea parteneriatului DNA-Livia Stanciu, transformând achitarea definitivă a Marianei Rarinca ȋn condamnare cu suspendare.

Mai mult, Trancă a mai dat de-a lungul vremii deciziile pe placul “Binomului SRI-DNA”.

Totodată, judecătoarea CAB a ȋncălcat Codul de procedură penală, fapt stabilit de Curtea Constituţională a României. In februarie 2017, Anamaria Trancă a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a celebrei OUG 13/2017. Problema este că demersul Anamariei Trancă a fost unul nelegal, care contravine Codului de procedură penală, dar şi Constituţiei României. O spune cât se poate de clar CCR ȋn Decizia nr. 108 din 7 martie 2017, prin care, ȋn unanimitate, s-a hotărât respingerea excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de Trancă.

Nu ȋn ultimul rând, ȋn dosarul ANRMAP, judecătoarea Trancă se afla ȋntr-o posibilă stare de incompatibilitate ȋn raport cu unul dintre inculpaţi, mai precis cu fostul şef al ANI, Horia Georgescu. Trancă nu doar că l-a judecat pe fond pe Horia Georgescu, dar, ea a dispus de doua ori menţinerea starii de arest ȋn cazul acestuia, fapt ilegal. Mai mult, ȋnainte de a ajunge să ȋl aresteze şi să ȋl judece pe Horia Georgescu, Anamaria Tranca a avut probleme cu Agentia Nationala de Integritate. S-a ȋntâmplat ȋn 2008, când ANI a cerut de la CSM lista cu judecătorii şi procurorii care nu şi-au depus la timp declaraţiile de avere, iar pe accea listă se regăsea şi Anamaria Trancă. Drept urmare judecătoarea a fost sancţionată de ANI, instituţie coordonată atunci de Horia Georgescu, ȋn calitate de secretar general.

To Top