Actualitate

Inspector judiciar care a făcut controlul la DNA: „Rolul unui raport nu este acela de a aduce laude șefilor pe care îi controlăm”

Inspectorul judiciar Monica Pleşea, care a făcut parte din echipa de control la DNA, a reacționat dur în cadrul ședinței CSM de vineri,  după ce Laura Codruța Kovesi a susținut că „rostul unui control nu este acela de a vâna greșeli”.

„Rolul unui control nu este acela de a vâna greşeli, este foarte adevărat. Noi nu am vânat greşeli. Dar în acelaşi timp, rolul unui raport nu este acela de a aduce laude neasemuite şefilor pe care îi controlăm. Rolul unui control este acela de a constata cu obiectivitate şi de a consemna cu obiectivitate în raport ceea ce inspectorii au constatat. Urmare a acestor constatări, este că trag nişte concluzii. Urmare a acestor concluzii, se fac propuneri în vederea eficientizării activităţii”, a spus inspectorul în fața magistraților CSM.

Cu privire la distribuirea dosarelor, inspectorul judiciar Monica Pleşea a spus că „a fost prezentat cât se poate de eronat de doamna procuror șef al DNA. Doamna a afirmat la un moment dat că n-ar avea ce face cu dosarele lăsate de procurori, care au plecat sau care s-au îmbolnăvit. Cum să rămână cu 300 de dosare și să nu le repartizeze?”
To Top