Actualitate

Jurnalistul TVR Ionuț Cristache îl desființează pe Liiceanu: „Asta ați căutat toată viața: un stăpân! L-ați avut pe Ceaușescu…”

Catalogat de Sorin Ovidiu Vântu drept “ticălos, ipocrit şi idiot” deoarece “dă dovadă de o totală necunoaștere a valorilor pe care susține că le promovează”, filozoful Gabriel Liiceanu stârneşte un nou scandal. După ce recent a fost acuzat că a încălcat prevederile Codului Penal (art. 368 – Instigarea publică, art. 369 – Incitarea la ură sau discriminare, art. 397 – Acţiuni împotriva ordinii constituţionale) prin publicarea unui text intitulat „No, hai!” (cu trimitere la Avram Iancu) menit a încuraja anarhia creată de grupurile #rezist, #insist şi #corupţia ucide (finanţate de George Soros), acum Liiceanu l-a atacat pe realizatorul TVR Ionuţ Cristache, care moderează emisiunea “România 9”. „Filosoful” l-a acuzat pe realizatorul TVR într-un text publicat pe contributors.ro  ca emisiune sa este „proiect TV compact cu crema infractorilor”.  Replica lui Ionuț Cristache nu a întârziat însă să apară. Intr-un text extrem de elegant publicat pe pagina sa de Facebook, jurnalistul demolează „mitul marelui filosof” asistat de stat din 1990 încoace.

„Ies si eu la semnal dupa cateva zile de liniste, n-apuc bine sa-mi deschid telefonul ca nu se mai opreste din sunat: <<Ai vazut, te injura Liiceanu?>>” , “Ce-ai facut,nene, l-ai suparat pe Liiceanu”! Si tot asa pana am apucat si eu sa deschid linkul pe care il gasiti atasat la finalul acestei postari. Asadar, domnul Liiceanu coace de doua saptamani o scriitura despre mine. Nu cred sa existe ceva mai onorant.

Si o injuratura din partea domniei sale am considerat-o intotdeauna o binecuvantare si, desi s-a produs, tot nu-mi vine a crede!

Carui fapt i se datoreaza onoarea?  Unei banale emsiuni pe care subsemnatul o realizeaza!

Mai axact, de cand liberalul Dan Rau Rusanu a venit la #Romania9 (Domnu’ Liiceanu, #insist ca stiu ca va place sloganul, domnul Rusanu este achitat, dupa ce a stat abuziv 6 luni in arest, ACHITAT DEFINITIV) si a relatat cum domnul Liiceanu a venit cu mana intinsa sa-i fie sterse niste datorii Humanitas, prin 2002, ca “era un act de cultura” ce facea domnia sa si ca nu mai avea de unde sa plateasca si darile catre stat, ca cultura costa, cum ar spune un alt filosof in viata, din zona Strehaia!

Asta a fost tot! 3 minute mari si late. Sau dusate si cremuite, ca-n scrisorile domnului Liiceanu!

Lezat, nu de adevar, caci ar fi putut sa contracareze in instanta afirmatiile lui Dan Radu Rusanu, s-a gandit sa omoare mesagerul!

Voi realizati ca domnul Liiceanu nu a mai avut sarbatori, nu a mai avut Craciun dupa acea emisie? I-a incoltit in minte ideea textului si doua saptamani nu a mai fost om. A stat la lumina lampii, a scris, a sters, a rescris, i-a dat, in cele din urma, o aura grava si abisala textului ca intr-un final tragic sa incropeasca o lumeasca si abrupta “flegma”. Un “scuipat”de toata frumusetea, in a doua zi de Craciun!

Voi realizati ca exista oameni care nu au nimic sfant in fiinta lor?

Domnul Liiceanu mai insinueaza cateva lucruri prin povestioara domniei sale, cum ca as fi “detasat” la TVR!

Domnule Liiceanu, asa sa fie, prin absurd, dar chiar si asa, eu, la 30 de ani, inca mai am timp sa ma impac cu mine insumi, dumneavoastra…

Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas, indiferent de culoarea politica a guvernului in functie, rod al unor intense si sustinute campanii de trafic de influenta, la faptul ca ati fost intelectualul preferat al lui Basescu, intelectualul-butoniera al acestuia, la faptul ca va plac luxul, opulenta, atentiile politicienilor(avionul trimis special de Basescu pentru a va aduce pe dvs. si pe altii la Vila de Protocol de la Neptun…

Si ca tot am ajuns la Basescu, va mai aduceti aminte de aceste cuvinte: “Timp de zece ani cât ați fost, sunteți președintele României, nu ați făcut decât să ne așezați pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne așezăm. Și pentru asta vă mulțumim”).

Ar fi trebuit sa o fac si recuperez acum! Asa arata opul celui mai guraliv intelectual din cati a dat tara asta!

V-ati facut chip cioplit la batranete, domnule Liicheanu!

De fapt asta ati cautat toata viata: un stapan!

L-ati avut pe Ceasusescu, pt. ca nu v-ati revoltat!

L-ati avut pe Basescu si v-a placut! Acum suferiti ca nu mai aveti!

Ca nu va mai “omagiaza” nimeni inteligenta!

Simt ca nu va este usor.

Presedintele Iohannis a recuperat tot ce a reprezentat sistemul Basescu, nu i-a recuperat, insa, si intelectualii. S-o spunem direct, nu v-a recuperat pe dumnevoastra si asta va doare!

Dar vedeti domnule Liiceanu, nu toata lumea isi cauta stapan. Eu, spre deosebire de dvs, ii pot injura liber si pe Dragnea si pe Tariceanu, si pe Iohannis si pe Kovesi si, in principiu, pe cine vreau eu! In schimb, dumneavoastra nu puteti. Nu va apartineti! Ii puteti injura doar pe primii doi. La schimb, trebuie sa-i iubiti pe Kovesi sau pe Iohannis sau pe cine va mai stapani pe aici ca asa va este obiceiul.

Inchei prin a va spune domnule Liiceanu ca Televiziunea Romana, Televiziunea Publica este mai libera si mai deschisa ca oricand. Este si a mea, si a dvs., si a tuturor. Nu a catorva, ca pe vremea “basismului”, cand rasfatatii regimului, ca dumneavoastra, faceau liste cu invitati permisi si invitati interzisi, in care se fabricau stiri(pentru a servi cauzei) si se omorau subiecte (pentru a nu deranja)!

Drept dovada, sunteti invitatul meu oricand binevoiti a veni!

Am o mica rugaminte totusi, daca-mi este ingaduit!

Sa trimiteti inainte un scuipat ca sa stiu ca sositi! Si nu pot sa inchei fara a cita din amicul Dinescu “penibil sa lupti impotriva comunismului la aproape 30 de ani de la caderea lui”!

P.S. – Si ca sa vedeti ca toata lumea este binevenita la postul public, in ianuarie intentionez sa-i iau un interviu domnului Sorin Ovidiu Vantu sau, mai bine zis, cum va place dvs., penalului SOV, cel de la care ridicati mormanele de bani, sub forma unui salariu, acum cativa ani, pe atunci realizator de succes, la Realitatea TV! Va invit sa va uitati si la acea emisie! Cred ca se vor spune cateva adevaruri si despre dvs. Sa fiti sigur ca o sa intreb despre sume exacte ca sa stim si noi ce pret avea deontologia pe atunci!

P.P.S. –  Craciun fericit, domnule Liiceanu! Inca mai aveti timp! E a treia zi de Craciun!”, a scris Ionuț Cristache pe Facebook.

 

Aşa cum am precizat, replica lui Ionuţ Cristache a survenit după ce Gabriel Liiceanu l-a atacat, într-un text publicat pe contributors.ro,  afirmând că emisiunea pe care acesta o moderează (“România 9”), este „proiect TV compact cu crema infractorilor”.

„Nu scriu aceste rânduri pentru că în urmă cu vreo două săptămâni o emisiune a TVR-ului m-a târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securiști și infractori, sub numele „România 9”. Emisiune făcută de un domn Ionuț Costache, care, mi s-a spus, joacă la TVR în deplasare. Privind-o, mi-am reamintit, înduioșat, de jocurile golănești ale copilăriei. Dar cum ziceam: nu scriu rândurile astea cu gândul la mine, ci la TVR. Domnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu „domnule premier”, lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor. Grație emisiunii amintite am înțeles dintr-odată ce este „România nouă”, în care ar urma de-acum să trăim. Este cea mai coerentă dintre toate Româniile posibile: una în care infractorii fac în Parlament legile justiției, și tot infractorii, la televiziunea publică, fac îndreptarul moral al societății și canonul cultural și spiritual al națiunii. România în care scursurile lumii noastre, ieșite de la pușcărie mai obaznice decât erau înainte de a intra, ajung directori de conștiință, emit judecăți de valoare, ne fură cuvintele care-i caracterizau și le întorc împotriva noastră. Și asta sub oblăduirea președintei Televiziunii. Se pare că, revenindu-și în simțiri după atâta democrație, România se pregătește să intre în mod oficial în era infractorilor”, scria Gabriel Liiceanu.

 

Ionuț Cristache a mai reacționat dur la adresa lui Liiceanu, după ce filosoful afirma la GDS, în faţa Laurei Kovesi, că este dispus să intre la închisoare în locul lui Dragnea. Jurnalistul TVR se întreaba atunci unde era Liiceanu înainte de 1989, atunci când era nevoie de curajoși. “Foarte bine ca avem intectuali implicati civic, foarte bine ca avem intelectuali care nu mai sunt dispusi sa ierte niciun derapaj politic, dar care sunt dispusi sa lupte cu oricine pentru niste principii sanatoase! Bravo, domnule Liiceanu! Bravo pentru pozitiile dvs. publice de pana acum! Bravo, dar am o intrebare? Unde ati fost inainte de ’89? Sub ce piatra v-ati ascuns? De ce nu ati luat atitudine pe atunci? De ce nu ati scris atunci? De ce nu ati vorbit atunci? De unde resursele de curaj acum? De ce nu si atunci! Un singur om a avut curaj atunci? Mircea Dinescu… Atat a putut intelectualitatea romaneasca atunci! Sa dea un singur curajos? Dvs. ce faceati cat domnul Dinescu era arestat la domiciliu? Curajul, daca e, nu tine cont de istorie? Moralitatea, daca e, nu cunoaste frica? Cred ca unii si-au ratat sansa istorica si ar face orice azi ca sa o recastige! Prea tarziu!”, scria Ionuț Cristache pe pagina sa de Facebook.

To Top