Actualitate

„JUSTIFICARE” pentru SALVARE: Lavinia Şandru și Darius Vâlcov au „uitat” să bifeze în declarațiile de avere peste 700.000 de euro obtinuți „la nuntă și botezul copilului”

Fostul ministru Darius Vâlcov, pedelistul transformat într-un pesedist care mai nou scrie şi rescrie programul de guvernare al PSD, a avut marţi un nou termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor, în legătură cu acordarea unor contracte companiei Tehnologica Radion. La acest termen, Darius Vâlcov i-a chemat ca martori în proces pe tatăl său, Dumitru Vâlcov și pe fosta lui soție, Lavinia Şandru, care au făcut declarații stupefiante atunci când au fost întrebați despre averea lui Darius Vâlcov.

Primul care a dat declaraţie în faţa instanţei a fost Dumitru Vâlcov, care a susţinut că o parte din banii găsiți de anchetatori în seiful lui Darius Vâlcov erau ai lui, iar cele trei lingouri de aur găsite la percheziții erau cumpărate din banii săi pentru a le dărui nepoților.  “Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu soţia în Elveţia, la fata mea care este medic. Acolo, soţia a fost diagnosticată cu o boală gravă şi am stat cu ea să o îngrijesc. A venit şi fiul meu acolo şi i-am spus că am undeva 20.000 lei şi 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveţia şi am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat, după care în preajma sărbătorilor de Crăciun am simţit că mi se apropie sfârşitul. Le-am spus celor din familie că vreau să le fac nepoţilor un cadou. Aveam nişte bani şi i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de nişte mini-lingouri de aur pentru ca nepoţii mei să aibă o amintire de la mine. La discuţii a participat şi o rudă, care a zis că poate să facă rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu să le pună în acelaşi seif (…) Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoţii se vor face mari”, a declarat sub jurământ tatăl lui Darius Vâlcov. Acesta a mai spus că tot el a plătit pentru nunta fiului său organizată la Slatina o sumă de aproximativ 80.000 de euro.

Interesant este că procurorul DNA l-a întrebat pe Dumitru Vâlcov dacă poate dovedi provenienţa sumelor de bani invocate, dar judecătorii ICCJ au respins întrebarea (!!!)

La fel de „interesante” au fost declaraţiile Laviniei Şandru. Aceasta a susținut în faţa judecătorului că ea și Darius Vâlcov au făcut nunta în trei locaţii diferite, iar și de la fiecare eveniment au obținut între 200.000 euro şi chiar 330.000 de euro. „Cu prilejul nunţii cu Darius Vâlcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun şi la Târgu Mureş. Botezul l-am organizat la Bucureşti. La Slatina ştiu că au fost peste 400 de invitaţi, 200 la Târgu Mureş şi în jur de 250 la Neptun. La botezul din Bucureşti au participat cam 300 de invitaţi. Am primit sprijin financiar din partea părinţilor lui Darius, care au plătit nunta de la Slatina. La Târgu Mureş au plătit părinţii mei, iar la Neptun a fost un cadou din partea naşului nostru. Cheltuielile de la botez le-am susţinut noi”, a spus Lavinia Şandru.

Intrebată ce sume de bani au fost obţinute în urma acestor evenimente şi ce s-a întâmplat cu acei bani, ea a menţionat că “au fost sume mari”. “Media a fost de 200.000 de euro pe eveniment. Cea mai mare sumă obţinută a fost la Neptun, cam 300.000 de euro. La botez am obţinut 200.000 de euro. Am avut o discuţie cu Darius şi el mi-a spus că ar fi bine să investim în ceva. Discuţiile pe care le aveam erau despre faptul ca banii investiţi să nu se devalorizeze (…) La acea vreme eram parlamentar (…) Am avut o discuţie cu el ce să menţionez în declaraţia de avere. O mică parte din bani chiar apare în declaraţia mea de avere, respectiv sumele obţinute în timpul mandatului şi cadourile. Sunt bani puşi pe carduri. Cam 200.000 euro. La evenimentele respective am primit şi tablouri. Dar nu sute, în jur de 8 – 10 tablouri la evenimentul de la Slatina. Am primit şi la Neptun. Nu ştiu ce valoarea aveau. Erau tablouri frumoase cu flori. Le-am pus pe pereţi. Nu ştiu ce sa întâmplat cu ele după ce am divorţat (…) În jurul meu lumea cumpăra câte un tablou. Dar acum am ajuns să ne temem să mai cumpărăm. Arta a devenit ingrată. Şi Darius a mai cumpărat, eu ştiu de trei tablouri. Şi sora lui mi-a arătat două tablouri (…) Socrul meu a spus că vrea să lase ceva nepoţilor şi a zis că va cumpăra câte un lingou celor trei nepoţi”, a mai declarat  Lavinia Şandru.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 9 ianuarie, când vor avea loc şi dezbaterile finale.

To Top