Actualitate

Kelemen Hunor: „Iohannis nu o va demite pe Kovesi. Demiterea ar provoca noi dezvăluiri despre cum sunt întocmite unele dosare”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit la Antena 3  despre jocurile de culise care o pot salva pe Laura Codruţa Kovesi, în ciuda unui anunţ de demitere pe care l-ar putea face ministrul Justiţiei. Liderul UDMR spune ca rolul cheie în tot acest scandal l-ar putea avea preşedintele Klaus Iohannis, dar atrage atenţia că „încăpăţânarea Laurei Codruţa Kovesi de a rămâne în funcţie ar putea duce la distrugerea DNA”. 

 

Kelemen Hunor susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu o va demite pe Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi va cere acest lucru. Asta deoarece demiterea şefei DNA ar provoca un nou val de dezvăluiri despre cum sunt întocmite unele dosare.

„Doamna procuror nu își va da demisia. Ştim că mandatul expiră anul viitor, parcă în 2019, nu ştiu exact, știm că în acest moment dacă Tudorel Toader va cere demitere, decizia aparține președintelui. Puțin probabil că președintele va lua o decizie în sensul de a demite Procurorul General. Deci rămâne aşa, cum se vede acum”, a spus Kelemen Hunor.

„Institutia este mai importantă decât persoana care stă în frunte sau persoanele care populează o instituţie. Instituțiile sunt confundate cu persoanele. Nu sunt importante din punctul meu de vedere. Instituțiile trebuie să fie pe primul loc. Când instituția se confundă cu persoana, gata. S-a dus, s-a terminat! E vorba doar de timp”, a opinat Kelemen Hunor.

To Top