Actualitate

Kovesi, încă un dosar fără probe: Fostul secretar general al PDL, Ioan Oltean, clasat de DNA după 7 ani!

Fost deputat PDL și secretar general al partidului, Ioan Oltean, a fost scos de sub urmărirea penală, pentru a doua oară, într-un dosar de corupție aflat pe rolul DNA Oradea de şapte ani.

În acest dosar, Ioan Oltean a fost cercetat penal sub acuzaţia de trafic de influenţă, alături de un alt fost PDL-ist cunoscut, Mircea Man, fost președinte al CJ Maramureș și de șef al organizației județene a PDL Maramureș.

Dosarul a fost deschis de DNA Oradea în 2010, după ce procurorii au susţinut că Mircea Man ar fi intervenit la Ioan Oltean, pentru ca un anume Radu Flaviu să fie numit în funcția de șef al Direcției Regionale a Apelor Someș Tisa, cu sediul la Cluj Napoca.

Dosarul a fost încă de la început o însăilare de “probe” și nu ar fi ”ținut” la o eventuală trimitere în judecată, ţinând cont de faptul că Radu Flaviu era deja director al Direcției Regionale a Apelor Someș Tisa.

Iniţial, în 2012, dosarul a fost clasat de DNA Oradea. Ulterior, în 2015, dosarul a fost însă redeschis, deoarece Direcția Regională a Apelor Someș Tisa cu sediul la Cluj ar fi oferit niște contracte către o anume societate comercială. Atunci, Ioan Oltean a fost inculpat din nou pentru trafic de influență, procurorii susținând că liderul PDL ar fi intervenit direct pentru atribuirea acestor contracte. Dosarul a fost din închis din nou, în luna mai 2018, din lipsă de probe.

“Aceste acuzații mi-au dăunat pe linie politică și au făcut în final să fiu scos în afara ei. La început am crezut că nu există viață în afara politicii, dar am fost plăcut surprins să aflu că nu este așa. Acum s-a dovedit că acuzațiile procurorilor au fost nefondate, că eu sunt nevinovat, iar dosarul a fost clasat”, a declarat Ioan Oltean.

 

 

To Top