Actualitate

Lovitură pentru DNA în dosarul „Belina”: Rovana Plumb a fost scăpată în Parlament

Deputații au votat masiv împotriva cererii DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb, fostul ministru al Fondurilor Europene. Datele oficiale spun că au fost 184 de voturi împotriva, 99 pentru și o abținere.

După vot, Rovana Plumb, ministrul demisionar al Fondurilor Europene, a mulţumit colegilor deputaţi care au votat împotriva încuviinţării urmăririi penale, afirmând că aceştia au apărat principiile fundamentale ale statului drept.

„Vreau să mulţumesc tuturor colegilor şi colegelor deputaţi în Parlamentul României pentru faptul că au apărat astăzi principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor în stat, înţelegând faptul că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”, a declarat fostul ministru.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

To Top