Actualitate

„Cetăţeanul” Ludovic Orban, prima declaraţie după plângerea penală depusă la PÎCCJ împotriva lui Dragnea & Dancilă

Ludovic Orban a oferit primele declarații după ce a depus sesizare la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe numele Vioricăi Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

“Am depus o sesizare la PÎCCJ privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, legat de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice a ceea ce s-a scris în memorandum. Spun din capul locului că această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, ca cetăţean al României. E o obligaţie morală”, a zis liderul PNL.

“Afectează interesele României, e un lucru, grav, riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României, să dinamamiteze punţi construite în zeci de ani. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale puse pe talcioc de Dragnea şi acoliţii lui. Nu am putut să stau pasiv şi să văd cum România e distrusă de niște pigmei care se joacă cu lopăţica în nisip”, a mai spus Ludovic Orban, la Iaşi.

Reamintim că liderul PNL a depus azi la PICCJ o plţngere penală împotriva prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în care aceasta a fost acuzată oficial de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, difuzarea de informaţii neplublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.  De aceleaşi infracţiuni a fost acuzat şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Orban o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, vizavi de subiectul mutării Ambasadei României la din Israel la Tel Aviv şi de faptul că ar fi făcut publice informații confidențiale și i-ar fi prezentat președintelui României informații false.

 

 

To Top