Actualitate

Martor la accidentul Prințesei Diana: „Alte forțe au stat în spate”

Avocatul Stanlee Culbreath, martor cheie în accidentul rutier al Prințesei Diana, a vorbit pentru prima dată despre ce s-a întâmplat atunci. Bărbatul spune că dacă serviciile de urgență din Franţa ar fi acționat mai rapid, Lady Diana ar fi avut mai multe șanse să supraviețuiască.

„Mereu m-am gândit că a fost suspect, că alte forțe au jucat un rol, dar acum, la 20 de ani, mă întreb mai mult ca oricând dacă a fost un accident autentic. Cred că este dubios. Dacă aceea este Prinţesa, de ce au aşteptat 20 de minute sau mai mult ca să ajungă la ea și, când în sfârșit, a fost scoasă, de ce au dus-o de la un spital la altul?”, a povestit avocatul, potrivit Mirror.co.uk. Bărbatul, care se afla la locul accidentului, nu ştia la vremea respectivă că Prințesa Diana era una din victime: „Sunt atât de multe întrebări, mereu mă întreb despre cum a avut loc accidental şi dacă ar fi putut fi salvat. Mi-am oferit ajutorul poliției, dar oamenii legii erau foarte indiferenţi de întreaga situație”.

Avocatul, care se afla cu doi prieteni într-un taxi, îşi mai aminteşte: „Nu am auzit impactul, accidentul a avut loc când am intrat în tunel. Ieșea fum din mașina lor, toba de eșapament era pe jos. M-am dus acolo și Trevor Rees-Jones avea picioarele în afara maşinii și ținea un prosop sau ceva asemănător la nas, pentru că sângera mult. Eram patru sau cinci acolo, așa că m-am dus înspre mașină să văd dacă pot ajuta. Nu ştiam cine era în spate, abia mai târziu. Eram la doar câțiva centimetri de Prinţesă și încercam să mă uit pe fereastră”, mai spune avocatul.

„Îmi amintesc că le spuneam atunci băieţilor: „Vine o ambulanță sau ceva? După 15 sau 20 de minute încă nu venise un paramedic la fața locului. Era doar un polițist acolo care ne spunea să ne dăm în spate. Geamul din spate era întunecat, nu am văzut cine era. I-am spus polițistului să deschidem ușa, dar se uita la mine ca și cum nu ar fi putut fi deschisă. Era ca și cum cineva ar fi decis că nu era nimic de făcut. Este părerea mea, dar le-a luat mult până să o scoată. Cred că au trecut 30 de minute până au intervenit”, a declarat bărbatul.

To Top