Actualitate

Mihaela Buzărnescu victorie de senzaţie în faţa lui Ostapenklo la Qatar Open

Mihaela Buzărnescu a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-3, pe câştigătoarea turneului de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenklo, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, în optimile de finală ale Qatar Open. Românca de 29 de ani a obţinut prima victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA şi va intra pentru prima dată în Top 40 WTA după acest succes.

Buzărnescu a făcut un prim set excepţional (6-1, în 26 de minute), benficiind şi de evoluţia slabă a letonei Ostapenklo (14 lovituri câştigătoare și 21 de greşeli neforţate). Setul secund a fost ceva mai echlibrat, Ostapenko a condus cu 2-0, dar românca a luat şase din următoarele şapte ghemuri. Cu 16 lovituri câştigătoare şi numai 11 erori, Buzrănescu s-a impus într-o oră şi cinci minute.

În optimi, Mihaela va avea un nou meci complicat, urmând să o înfrunte pe nemțoaica Julia Goerges (10 WTA). Partida va avea loc joi, după ora 16.

„Știam că e o jucătoare foarte bună, dar mi-a ieșit jocul. Am început să câștig, apoi m-am accidentat, dar am avut aproape antrenorii, prietenii și familia. Conteză foarte mult asta.  Doar am jucat, n-am făcut nimic altceva. În mod normal nu prea-mi vine să cred că am urcat atâtea locuri, dar am luat fiecare meci în parte și asta a fost”, a declarat Buzărnescu la interviul de după meci.

Patru românce sunt în optimi la competiţia Premier 5 de la Doha, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

To Top