Actualitate

Mihai Chirică vrea să majoreze cu 350% tarifele pentru tarabele din piețele ieșene

Primarul PSD din Iasi, Mihai Chirică, permite stabilirea de taxe la nivel de Mall pentru producători locali care vor vinde în piețe agroalimentare din Copou. Astfel, conform unui proiectul de hotărâre vizând actualizarea tarifelor pentru serviciul public de întreținere, administrare și exploatare a piețelor, târgurilor, bazarului, talciocului și Hotelului Municipal, tarifele vor crește cu până la 350%.

Administratorul pietelor ieșene, Eco Piața SA (societate pe acțiuni și având că unic acționar Consiliul Local al Municipiului Iași) propune creșteri de 350% pentru comercianții din piețele agroalimentare, de la 7 lei mp/zi, la 25 lei/zi, în condițiile în care o tarabă are 2 mp. Vor fi afectați și comercianții de lactate, care vor plăti cu 300% mai mult pentru închirierea tarabelor, de la 10 la 30 de lei pe zi.
Etienne IGNAT, consilier local PNL Iași, spune că pentru executivul Primăriei, anul 2017 a fost un an al majorărilor de impozite. : „Viziunea primarului Chirică e una de majorări de taxe pentru societățile comerciale, producători agricoli sau persoane fizice. Cât pătrunjel sau verdeață va trebui să vândă un producător în piață pentru a acoperi cei 30 de lei taxa pe zi, în condițiile în care o legătură de pătrunjel este un leu? Majorarea taxelor vor face prețurile din piețe să fie mai mari decât la supermarket. Pe termen scurt și mediu astfel de politici descurajează producătorii agricoli”.

To Top