Actualitate

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul se declară nevinovat în faţa DNA

Procurorii DNA au cerut încuviințarea urmăririi penale pentru ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, acesta fiind acuzat că și-ar fi folosit influența pentru a aranja un concurs de angajare. Ministrul s-a prezentat miercuri în fața Comisiei Juridice a Senatului la o ședință care se desfășoară cu ușile închise. El le-ar fi spus colegilor senatori că n-a comis nici una dintre faptele imputate de DNA.

Procurorul şef DNA a cerut Senatului, pe 25 august, încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru că ar fi instigat la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la respectivele informaţii.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal directoarea de cabinet a ministrului şi doi angajaţi ai ministerului sub acuzaţia de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Potrivit DNA, “la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant”.

Procurorii spun că “ministrul pentru relaţia cu Parlamentul ar fi determinat-o pe directoarea sa de cabinet să le ceară membrilor comisiei de concurs subiectele şi baremele de corectare pentru proba scrisă, pentru a fi dezvăluite anumitor candidaţi ce urmau să susţină proba scrisă”.

To Top