Actualitate

Mircea Ionescu Quintus înmormântat cu onoruri militare

Mircea Ionescu-Quintus, fostul președinte de onoare al PNL, decedat vineri la vârsta de 100 de ani, a fost înmormântat luni după amiază cu onoruri militare la Cimitirul Viișoara din Ploiești, acesta fiind condus  pe ultimul drum de sute de persoane.

Slujba de înmormântare a început în jurul prânzului la Biserica „Buna Vestire” situată în vecinătatea locuinței defunctului.

La slujba care a durat aproximativ o oră au participat printre alții, președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, președintele PNL Ludovic Orban și delegați ai partidelor politice.

Mircea Ionescu-Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare, iar la finalul ceremonialului tricolorul cu care a fost învelit sicriul a fost predat familiei fostul președinte liberal.

Marea absență a fost ex-liderull PNL, Crin Antonescu. De altfel, acesta nu a oferit nicio reacție la momentul decesului seniorului liberal. Apropiat de Mircea Ionescu Quintus până la Cogresul PNL din 2014, Crin Antonescu a stricat atunci prietenia cu acesta. Atunci, Crin Antonescu a încercat să intre în cursa pentru Cotroceni, în locul lui Iohannis. În Congres, Iohannis a introdus o rezoluție prin care era desemnat candidatul unic la prezidențiale.  Antonescu a cerut să se facă o alegere în Congres, iar liberalii să aleagă între el și Klaus Iohannis. La această solicitare, Iohannis a decis retragerea rezoluției, lucru care l-a enervat la culme pe Antonescu, însă surpriza cea mare a fost intervenția lui Quintus, de partea lui Iohannis.

Rezultatul : garant al respectării regulamentului PNL, Mircea Ionescu-Quintus a făcut jocurile în favoarea lui Iohannis.

To Top