Actualitate

A murit Andrei Gheorghe. Autoritățile au anunțat cauza morții

Veste şoc în România. Cel mai renumit prezentator radio şi TV, Andrei Gheorghe a încetat din viaţă luni seara, fiind găsit decedat la domiciliul său din Voluntari. Poliţia a deschis în acest caz un dosar de moarte suspectă.

Potrivit Poliţiei Ilfov, în jurul orei 22,15, poliţiştii IPJ Ilfov au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, în localitatea Voluntari, a fost găsită o persoană decedată. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, pentru a stabili identitatea persoanei şi cauzele producerii decesului. „Am fost sesizaţi la 112 la 22:15. ne-am deplasat la Pipera, Voluntari. S-a găsit o persoană de 56 de ani decedată. S-a stabilit că este vorba despre Andrei Gheorghe. Nu ştim cauza morţii deocamdată, vom face autopsia”, a declarat Ciprian Romanescu, ofiţer al IPJ Ilfov. Ulterior, legiştii au anunţat că Andrei Gheorghe ar fi murit în jurul orei 10 dimineaţa, din cauza unui stop cardio-respirator.

Inainte de a muri, Andrei Gheorghe a postat pe pagina sa de facebook câteva mesaje şocante. De altfel, din acest motiv, fusese blocat pe pagina sa de Facebook de mai multe ori. Ultimul său mesaj, transmis fanilor după ce fusese deblocat a fost următorul: „Totul trece. 🙂 In cazul de fata a trecut și ultima interdictie si după 30 de zile va spun iarăşi, Salutare! M’am întors și sînt același, cu aceleași ocupații. 🙂 Voi continua sa trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag, AG”.

Acesta a avut un mesaj incredibil şi pe propriul blog: „Un vînt de nebunie îmi șuieră prin cap. Oameni aparent normali decolează brusc și se transformă în nebuni cu spume la gură sau strigoi cu ochii sticlind a revelație divină. Un tânăr de 28 de ani își declară admirația pentru Adrian Nastase, moartea lui Iulian Vlad declanșează bocitoare care ne vorbesc de caracterul sau “solar”, un condamnat dă lecții la televizor ministrului justiției, educația este condusă de un domn cu educație precară, hoțul se stropșește la jurnalist întrebind despre proveniența banilor cu care acesta și-a făcut o casă, Palade bate oameni în live și lumea-l înțelege, popi cutremurați de dreapta credință împraștie blesteme și tot așa și tot așa. Surpriza-ți sare-n poala ca un iepure satanic, impostori cu acces la internet se declară ofuscați cînd sînt prinși cu rața-n gură, târfe povestesc despre monogamie, bețivii luptă împotriva alcoolismului și orbii ne predau arta fotografiei. Nu înțeleg. Postarea este declanșată de o îmbrinceală filologică avută cu domnul Eftimie de la Times New Roman care după ce a postat o nazdrăvanie (limba română s-ar exprima mai bine in grafia chirilică) și a fost corectat, insistă 2 zile în susținerea poziției. Păi poziția este de nesusținut și cel mai bun lucru este să spui, ok, am greșit. Nu și domnul Eftimie care insistă pe un drum sinucigaș cu seninătatea unui kamikaze. Cum poate un tînar să nege realitatea într-un asemenea hal? Inteligent, umorist, glumeț cu scoala terminată? Cum poate să se comporte ca un Vozganaian, un Sova sau un Capsali? Un tupeu olimpian e scuza? Sau adaptarea la piața și la viața, descoperirea ideii că dacă așa merge, păi așa faci și tu? O cangrenare a spațiului public în care învingătorii sînt obraznici, habarniști dar tari în clonț și mușcătura? O lume invadată de imbecili cu titluri, de miniștri semidocți, de primarițe iuți în verb, de ziaristi sordizi și de afaceriști etatisti? O lume nouă, bravă și minunată ne-am construit noi toți și alta nu mai e. Cui nu îi convine, e liber să plece, aici sîntem noi și al nostru e totul! Și știți ceva, ei au dreptate”, spunea Andrei Gheorghe.

Născut pe 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia, Andrei Gheorghe a fost reporter special la Radio Constanța între 1991 și 1993 și a realizat mai multe emisiuni la Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″), Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”) și PROTV („Lanțul Slăbiciunilor”). Intre 2002 și 2003, el a realizat la Antena 1 emisiunea „Gheorghe” și a avut emisiunea „13-14 cu Andrei” la Radio 21. Între 2004-2008 a fost pentru o perioadă consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV, iar în perioada 2005-2006, s-a transferat cu emisiunea „13-14 cu Andrei” la Radio Total.

In martie 2009 a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii “Cu Gheorghe şi Mihaiu” de la Radio Guerilla, din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul reality showului “Rătăciţi în Panama”, difuzat de Kanal D, iar în cursul anului 2012 a realizat emisiunea-interviu “Oameni şi oameni” la postul TV The Money Channel.

Considerat de confraţi drept un tip unic şi strălucitor, Andrei Gheorghe a scris şi pentru “Academia Caţavencu” şi ghidul “24-FUN”, iar în perioada ianuarie – februarie 2010 a preluat funcţia de consilier al fostului ministrul al finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.

To Top