Actualitate

Noul ambasador al SUA in România, un avocat vorbitor de română

Avocatul Adrian Zuckerman, specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw, este luat în calcul pentru postul de ambasador în România începând cu 2019.
Hans Klemm, actualul ambasador al SUA în România, diplomat de carieră, numit în funcție de Administrația Obama, își va încheia mandatul la termen, în luna decembrie a acestui an.

 

Adrian Zuckerman este fluent în limba română, şi este specializat în litigii imobiliare, gestionare de active şi intermedieri. Face parte din board-ul ONG-ului Kids Corp, care susţine copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979).

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat, ieri, că Hans Klemm va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, precizând că nu poate dezvălui numele acestuia până nu va primi agrementul. El a adăugat că nu-l cunoaşte personal pe noul ambasador, ci din CV, menţionând că acesta a avut legături cu România.

Totodată, Meleşcanu a spus că în mandatul lui Klemm s-au făcut paşi importanţi în relaţia cu SUA, mai ales în domeniul economic. Întrebat în legătură cu intervenţiile lui Klemm în ceea ce priveşte deciziile politice, Meleşcanu a răspuns că ambasadorul SUA “nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice, a exprimat puncte de vedere”.

 

 

To Top