Actualitate

PER a pichetat sediul PSD; ecologiştii au cerut demisia miniştrilor Graţiela Gavrilescu şi Doina Pană

Mai mulţi membri ai Partidului Ecologist Român (PER), în frunte cu preşedintele Dănuţ Pop, au picheta astăzi sediul central al PSD, solicitând demiterea ministrului Mediului, Graţiela Gavrielescu, şi a ministrului Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.
„Atât doamna ministru Graţiela Gavrilescu, cât şi doamna ministru Doina Pană au mai ocupat aceste funcţii, dar nu au avut rezultate. Nu au făcut nimic pentru stoparea defrişărilor, nu au făcut nimic pentru protejarea mediului înconjurător. Le-am oferit idei, soluţii, proiecte de lege, am cerut interzicerea exportului de buştean, am cerut interzicerea tăierilor de arbori pe o perioadă de minimum zece ani. Nu au ţinut cont niciodată de propunerile noastre. Vedem în ce situaţie am ajuns cu taxa de timbru sau de mediu. S-au câştigat toate procesele şi banii trebuie returnaţi. Le-am oferit o soluţie care se bazează pe un principiu respectat în toată lumea, ‘poluatorul plăteşte’, dar nu le-a interesat. (…) Pentru că ele nu-şi vor da demisia, am venit în faţa sediului PSD să cerem conducerii acestui partid şi premierului să le demită”, a declarat liderul PER, Dănuţ Pop.

La rândul său, vicepreşedintele PER Mircea Vintilescu a afirmat că mandatele celor doi miniştri s-au caracterizat printr-un management defectuos.

„Prin lipsa de performanţă managerială dovedită, Graţiela Gavrilescu şi Doina Pană, două personaje pseudo-politice, au adus şi aduc grave prejudicii atât activităţilor de protecţie a mediului înconjurător din România, cât şi imaginii celor două formaţiuni politice (ALDE şi PSD – n.r.) care le-au propus. Menţinerea acestor persoane lipsite de profesionalismul necesar la conducerea celor două ministere inhibă procesul firesc de dezvoltare a României”, a explicat Vintilescu.

Vicepreședintele PER le-a mai reproșat celor două doamne ministru „lipsa totală de preocupare pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru promovarea în regim de urgență atât la scară națională, cât și locală de proiecte în domeniul protecției mediului înconjurător”.

Despre prestația Grațielei Gavrilescu și a Doinei Pană a vorbit și vicepreședintele PER Bianca Vasile, acuzându-le pe cele două că i-au sfidat pe români și i-au dezinformat în repetate rânduri.

„Din aceste motive, noi, ecologiștii,  solicităm  revocarea din funcții a celor două doamne și înlocuirea lor cu specialiști adevărați dispuși să susțină dezvoltarea României printr-un parteneriat durabil între om/societate și natură”, a precizat Bianca Vasile.

To Top