Politic

PNL îi acuză pe Cioloș și pe Ministrul de Finanțe de dezinteres și incapacitate în cazul TVR

Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL, acuză guvernul Cioloș de criza internă de la TVR care degenerat într-o criză internaţională de imagine a României datorită dezinteresului Primului Ministru și a Ministrului de Finanțe.

„Guvernul Cioloş poartă responsbilitatea enormă atât a respingerii României de la Eurovision, cât şi a decredibilizării ţării noastre la nivel european şi internaţional.
În ultimele săptămâni, reprezentanţii EBU s-au adresat Guvernului României şi Ministerului de Finanţe cu rugămintea de a găsi o soluţie pentru a achita măcar 10 milioane de franci elveţieni din restanţa acumulată. Purtătorul de cuvânt al Guvernului ne liniştea acum câteva zile spunând că se va găsi o soluţie. Iată că Guvernul nu a fost capabil să o găsească.”

„În aceste condiţii, solicităm Guvernului Cioloş să se implice şi să găsească de urgenţă o soluţie care să permită participarea României la Eurovision. Noi întelegem grija Guvenului pentru balanţa financiară, însă a fi tehnocrat nu înseamnă să nesocoteşti interesele şi imaginea României în lume şi nici să desconsideri dreptul românilor de a avea acces la programele televiziunii publice pe care aceştia o susţin din banii lor.”

„Criza internă a situaţiei de la TVR a degenerat într-o criză internaţională de imagine a României datorită dezinteresului şi incapacităţii Prim-ministrului şi a Ministrului de Finanţe de a se implica şi a identifica o soluţie viabilă pentru redresarea postului public de televiziune. În același timp, PSD poartă responsabilitatea actualului blocaj în care se află TVR, întrucât s-a încăpățânat în decizia de a face o numire politică în fruntea instituției, conform principiului ”ori faceți ca noi, ori se aleagă praful”.

Gigel Ştirbu,
Vicepreşedinte PNL,
Preşedinte Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor

To Top