Politic

Ponta: România – „avionul” în care piloţii se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul

Fostul premier, Victor Ponta, face o analiza a elementelor ce pot face o guvernare eficientă sau dezastruoasă.

„Îmi susţin cu tărie opinia / şi simt nevoia să mai adaug câteva elemente despre ce înseamnă un act de guvernare eficient şi coerent şi pericolele care pot apărea / zău că ştiu foarte bine despre ce vorbesc!

Am făcut parte din 3 Guverne :

  1. Guvernul „Năstase” unde „manşa” era la Primul Ministru – şi cred că a fost un act de guvernare foarte bun pt România ( creştere economică, pace socială, acces în NATO şi în UE, etc)!
  2. Guvernul „Boc” unde manşa era oficial la Primul Ministru dar îl avea mereu pe Traian Băsescu dând indicaţii, luând decizii, impunând măsuri – a fost un dezastru guvernamental
  3. Guvernul „Ponta” unde m-am consultat cu mulţi oameni, am respectat imperative politice dar decizia şi viziunea guvernamentală mi-au aparţinut – cu bune şi cu rele! Tocmai pentru a folosi toate resursele mele pentru succesul actului de guvernare am dorit şi agreat că activitatea zilnică a PSD să fie condusă în mod real în 2012-2015 de către Liviu Dragnea ( eu păstrând doar un rol de ponderare şi reprezentare publică)!

Am văzut şi am criticat Guvernul „Cioloş” unde manşa a fost împărţită în mod haotic de Preşedintele Iohannis cu Premierul Cioloş şi cu „Sistemul” – deja 3 piloţi !!! Catastrofă era previzibilă şi inevitabilă!

Acum văd Guvernul „Grindeanu” (pe care l-am votat şi al cărui succes m-ar face foarte fericit şi liniştit) cum are deja 4 piloţi ! Lângă Premier trage de manşă cu toată puterea şi preşedintele Iohannis (instalarea cu forţă în capul mesei de la Palatul Victoria sau somaţiile legate de buget sunt elemente evidente) / trage vizibil şi Preşedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunţat la început membrii Cabinetului dar îi şi coordonează direct şi prezintă public toate lucrurile pozitive – cele negative le lasă pentru bieţii miniştri) / există din ce în ce mai vizibil şi public şi a patra „mână” pe manşă – cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului Şef DNA ce ordonanţe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie Ministru sau Secretar de Stat – ba chiar şi câte salarii se pot mari din ipoteticele şi fantezistele „prejudicii” ( nu are rost să va spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!

O întrebare simplă : dvs dacă vedeţi un avion şi în cabina sunt 4 piloţi care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul va mai urcaţi în el? Sau dacă deja sunteţi înăuntru va uitaţi după „Ieşirea de Urgenţă” sau va rugaţi la Dumnezeu să ajungeţi cât mai repede la aterizare că să fugiţi mâncând pământul bucuroşi că aţi scăpat?

Adăugaţi la acest tablou sumbru încă două elemente :

În jurul „avionului” România este o furtună teribilă – Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia , etc / iar „controlorii de zbor” de la Washington şi Bruxelles au atât de multe probleme interne încât România este ultima lor preocupare

România încă mai are „combustibil” economic din perioada foarte bună 2013-2015 !!! O mare parte însă a fost deja consumat în 2016 şi acum deja acul indicator se apropie de zona roşie!

Îmi fac datoria să spun aceste lucruri pentru că îmi pasă de România şi pentru că ştiu foarte bine despre ce vorbesc!

Mă adresez oamenilor care gândesc cu mintea lor – manipulările propagandistice de tipul „iată şi Ponta spune că e rău Guvernul PSD” sau „Ponta simte schimbarea şi vrea să-i ia locul lui Dragnea” sunt pentru securişti şi proşti care mă lasă deja indiferent”, a scris Ponta pe facebook.

To Top