Actualitate

Preşedintele executiv al Starbucks vrea să-i ia locul lui Trump

Howard Schultz, preşedintele executiv al Starbucks, a anunţat că se va retrage din această funcţie, după 36 de ani în care a gestionat expansiunea companiei de la o singură cafenea la un lanţ de peste 28.000 de cafenele în toată lumea. Potrivit postului CNBC, Schultz va rămâne preşedintele emerit al Starbucks, dar intenţionează să acceadă la o funcţie de demnitate publică.

 

Howard Schultz a admis că nu exclude posibilitatea unei candidaturi la preşedinţia SUA, în contextul în care a fost frecvent menţionat ca un potenţial candidat în 2020 la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat şi a devenit tot mai implicat în discuţiile pe teme politice. Howard Schultz l-a criticat recent pe Trump, afirmând că este “preşedintele care creează episodic haos, în fiecare zi”.

“De ceva vreme sunt profund îngrijorat pentru ţara noastră, divizarea crescând în plan intern şi poziţia noastră în lume (…) Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să descopăr dacă există un rol prin care aş putea să dau înapoi (n.n. – ce am câştigat)”, a declarat Schultz, într-un interviu acordat la începutul acestei săptămâni cotidianului “The New York Times”.

După retragerea lui Schultz, conducerea Starbucks va fi preluată de Myron E. Ullman, fost preşedinte şi director general al J.C. Penney, în timp ce Mellody Hobson, anterior preşedinte şi director al Ariel Investments, va avea funcţia de vicepreşedinte.

To Top