Actualitate

Preşedintele Libanului acuză Arabia Saudită că-l ține ostatic pe premierul Saad Hariri

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a acuzat Arabia Saudite că îl ţine în captivitate pe premierul Saad Hariri, care şi-a anunţat demisia la 4 noiembrie, la Riad. 


“Nimic nu justifică faptul că Saad Hariri nu revine după 12 zile. Prin urmare, îl considerăm ca fiind în captivitate şi deţinut, ceea ce contravine Convenţiei de la Viena ce reglementează relaţiile diplomatice dintre ţări”, a comentat Michel Aoun (foto stânga) pe contul său de Twitter.

Reamintim că pe 4 noiembrie Saad Hariri, şi-a anunţat demisia din Riad, el acuzând “controlul” asupra ţării impus de Iran şi de aliatul libanez al acestuia, mişcarea Hezbollah. Din acel moment nimeni nu a mai putut lua legătura cu el, libertatea sa făcând obiectul unor speculaţii.

Din acest motiv, preşedintele Libanului a declarat că “nu putem lua o decizie cu privire la o demisie care a fost prezentată în străinătate”. “Trebuie ca el să se întoarcă în Liban, fie pentru a-şi prezenta demisia, fie pentru a reveni asupra ei, fie pentru a discuta despre motivaţiile ei. Nu mai putem aştepta şi pierde timpul, pentru că treburile statului nu pot fi paralizate”, a precizat preşedintele libanez.

Demisia lui Saad Hariri (foto dreaptaa fost percepută ca fiind un conflict între Arabia Saudită sunită – important susţinător al lui premierului libanez, şi Iranul şiit – aliat al Hezbollahului libanez. 

To Top