Actualitate

Prietenul lui Soros ne izolează! Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, nu vrea România în Schenghen

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, este de părere că România nu merită să fie încă în spațiul Schengen pentru că, spre deosebire de Bulgaria, țara noastră trebuie să facă mai multe eforturi pentru eradicarea corupției.

„L-am întrebat azi pe Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, care este principalul motiv pentru care România nu este încă primită în spațiul Schengen. Răspunsul lui m-a uimit: „Unlike Bulgaria, Romania still needs to do more to eradicate corruption and that’s the main reason Romania can not join yet the Schengen Area (Spre deosebire de Bulgaria, România trebuie să facă mai mult pentru eradicarea corupţiei şi acesta este motivul pentru care România nu se poate încă alătura  zonei Schengen)”.

“Recunosc că nu mă așteptăm la un asemenea răspuns. Suntem, oare, chiar mai corupți decât bulgarii?”, scrie pe Facebook senatorul PMP Vasile Cristian Lungu. Afirmația a fost făcută la Forumului Tinerilor Parlamentari din UE.

Pe de altă parte, eurodeputatul social-democrat Răzvan Popa se arată dezamăgit de poziţia transmisă de Jean-Claude Juncker, referitoare la aderarea României la Schengen. În ciuda faptului că în discursul din septembrie despre Starea UE preşedintele CE a afirmat răspicat că România trebuie să intre în Schengen, acum acesta a sugerat că alte state sunt mai bine pregătite.

„O astfel de poziţie arată inconsecvenţă în viziunea despre proiectul european, nu doar în cea despre România. Este ştiut şi recunoscut chiar de preşedintele Juncker faptul că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile de aderare la Schengen. De aceea, este regretabil şi inexplicabil faptul că acum preşedintele CE transmite un alt semnal, unul greşit despre aderarea României la Schengen. România este una dintre cele mai pro-europene ţări şi una dintre ţările membre care susţine consolidarea UE şi a procesului de integrare în această familie. Vreau să cred că preşedintele CE poate trece peste apartenenţa la o anumită familie politică europeană şi va reveni la poziţia corectă faţă de ţara noastră, poziţie reiterată de altfel în mai multe rânduri de CE”, a declarat eurodeputatul Răzvan Popa.

De subliniat că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este bun prieten cu  miliardarul american de origine maghiaro-evreiască, George Soros.

Acest lucru a fost  confirmat chiar de către purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas.

“Se cunosc de ani de zile. S-au întâlnit prima dată în 1995 şi de multe alte ori”, a declarat, în aprilie a.c., Margaritis Schinas, atunci când Soros a fost la Bruxelles pentru a discuta cu preşedintele CE situaţia Universităţii Central-Europene (CEU) din Budapesta, instituţie de învăţământ ameninţată cu închiderea în baza unei noi legi adoptată de Guvernul ungar.

To Top