Actualitate

Primarul liberal din Sângeorz-Băi a tăiat o operă de artă din oraş şi a dus-o la fier vechi

Criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară (monograf, poet, publicist şi cercetător al Institutului de Istoria Artei afiliat Academiei Române) a dezvăluit pe Facebook că primarul din Sângeorz – Băi, liberalul Traian Ogâgău, a tăiat lucrarea unui sculptor cunoscut şi a vândut-o la fier vechi.

„O adevărată crimă la Sângeorz – Băi; primarul oraşului – nu ştiu cum se numeşte fiindcă nenorociţii ăştia nu au nume – a tăiat lucrarea „VERIGA” a sculptorului Maxim Dumitraş, care străjuia intrarea în oraş şi a dus-o la fier vechi. Pe lângă faptul că distrugerea unei lucrari de artă este penală, iar acest lucru se va rezolva în instanță, din punct de vedere moral acţiunea este o crimă împotriva patrimoniului, o distrugere ireparabilă. Asemenea lucruri au mai făcut doar talibanii în Afganistan şi ISIS în Irak! Politica românească este o rezervaţie de infractori”, scrie Pavel Şuşară.

Primarul liberal Traian Ogâgău (fost PDL) este cercetat penal întrucât, anul trecut, a refuzat să se supună controlului cu etilotestul, în urma unui control de rutină al Poliţiei.

To Top