Actualitate

Purtătorul de cuvânt al PPE: Tudose – evitat de liderii europeni. A ţinut singur conferinţă de presă, într-un subsol

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), europarlamentarul Siegfried Mureşan, consideră foarte grav faptul că niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene n-a acceptat să iasă în conferinţă comună de presă cu premierul Mihai Tudose, aflat în vizită oficială la Bruxelles.

„Începând de astăzi, suntem oficial copilul-problemă al UE. Astăzi, niciunul dintre preşedintii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu prim-ministrul României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să ţină singur conferinţa de presă din subsolul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene”, a subliniat pe pagina sa de Facebook, Siegfried Mureşan.
Acesta aminteşte că, în 15 februarie 2016, prim-ministrul de atunci, Dacian Cioloş, a avut conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
De asemenea, Mureşan spune că, la începutul acestui an, preşedintele Juncker nu a vrut să ţină o conferinţă comună cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, dar că l-a delegat pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans pentru acest lucru.
„Acum am ajuns şi mai rău. Ruşine tuturor parlamentarilor care au votat acest guvern! Liderilor europeni le este ruşine cu cei care conduc astăzi România. Cu acest Guvern, România nu ocupă locul pe care îl merităm în Europa”, a încheiat Mureşan.

To Top