Actualitate

Putin a anunțat când va folosi armele nucleare

Vladimir Putin a făcut, în cadrul unui documentar, declarații ferme și șocante, devoalând când și în ce condiții va folosi armele nucleare. Liderul de la Kremlin a afirmat că în cazul în care Rusia va fi atacată cu arme nucleare, riscând să fie nimicită, atunci va riposta.

Vladimir Putin a oferit un amplu interviu şi a precizat condiţiile în care ar putea recurge la arma nucleară: în cazul în care va fi atacată.

“Trebuie să ştie cei de aici, cât şi în afara Rusiei. Planurile noastre de a folosi arsenalul nuclear, şi sper că nu îl vom folosi niciodată, se bazează pe aşa-zisele represalii, fiind nevoiţi să ripostăm cu un contraatac.O decizie asupra folosirii armelor nucleare poate fi luată doar dacă dacă sistemul nostru de avertizare nu numai că va detecta lansarea rachetelor, ci şi dacă va prezice traiectoria şi momentul când focoasele vor cădea asupra Rusiei. Acesta se numeşte un contraatac bazat pe represalii. Da, este adevărat, va fi o catastrofă globală pentru omenire. Totuşi, în calitate de cetăţean al Rusiei şi de lider, aş vrea să adresez o întrebare retorică. De ce să mai existe omenirea, daca Rusia va disparea?”, a declarat Putin.

Recent, Putin a informat că Rusia a dezvoltat rachete pe care nici o altă țară nu le deține. Liderul de la Kremlin a explicat că este vorba de o rachetă de croazieră care nu poate fi oprită de scuturile americane din Europa și Asia.

Este o „rachetă cu zbor jos, greu de detectat, cu încărcătură nucleară și cu rază de acțiune practic nelimitată și cu o traiectorie de zbor impredictibilă, care poate ocoli liniile de interceptare și este invincibilă în fața tuturor sistemelor existente și viitoare atât de apărare anti-rachetă cât și aeriană”, a spus președintele rus.

 

 

To Top