Alte evenimente

QATAR OPEN: Monica Niculescu va juca în optimi cu Wozniacki

Monica Niculescu (92 WTA), s-a calificat în optimi, la Qatar Open, după abandonul Magdalenei Rybarikova (Slovacia, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 14), la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0.

Monica Niculescu a pus din nou în scenă un meci marcă înregistrată, cu schimburi lungi de mingi, cu rispă de energie, cu numeroase slice-uri, cu o defensivă foarte bună, epuizându-şi adversara. Totuşi, românca şi-ar fi putut face meciul mai uşor, dacă ar fi reuşit să concretizeze avantajul de 6-3 avut în tie-break.

Primul set a durat aproape 80 de minute. Au fost opt break-uri, cele două jucătoare câştigând fiecare pe serviciul celeilalte, de la 2-2. După ce a ratat mingile de set, Niculescu a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat nouă din următoarele 11 ghemuri.

După două ore şi 13 minute, Rybarikova s-a retras de pe teren, acuzând o accidentare.

În faza următoare Niculescu, care a trecut în primul tur de Maria Şarapova, va da piept cu liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki. Până în prezent, ele s-au întâlnit de nouă ori, iar Wozniacki a câştigat de opt ori.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

To Top