Actualitate

Radu Tudor, scrisoare către premierul Tudose ca să anuleze un „ordin nefericit” al ANAF

Jurnalistul, Radu Tudor, i-a transmis pe blogul personal o scrisoare premierului Mihai Tudose, document în care îi solicită să anuleze ordinul dat de șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, prin care peste 1,5 milioane de români vor fi nevoiți să meargă la fisc pentru a-și plăti taxele pe drepturi de autor.

”In emisiunea “Punctul de intalnire” pe care o moderez la Antena 3 am lansat, impreuna cu Elena Cristian, redactorul sef Jurnalul, un mesaj pentru corectarea unei aberatii birocratice.

La finalul lunii Decembrie 2017, sefa ANAF Mirela Calugareanu a semnat un ordin care pune milioane de oameni pe drumuri inutile, complica viata contribuabililor si a angajatilor ANAF. Solutia retinerii la sursa, cea mai inteligenta si benefica pentru toata lumea, a fost inlocuita cu un mecanism birocratic arhaic, ce da dureri de cap tuturor.

Domnule prim ministru Mihai Tudose,

Stiu ca n-aveti nici o retinere sa corectati pe loc greselile unor subordonati de-ai dvs.

Impreuna cu Elena Cristian, redactor sef Jurnalul, dar si cu alti colegi din presa, va rog sa dispuneti anularea acestui ordin nefericit ce priveste Formularul 600 si trimiterea luna de luna la cozile ANAF a peste 1,6 milioane de contribuabili.

Revenirea la retinerea la sursa este cea mai civilizata forma de relatie intre contribuabil si fisc.

Astept raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc,

Radu Tudor – Moderator Antena 3”.

To Top