Actualitate

REVOLTĂTOR: Aflat la Miercurea Ciuc, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a stat in picioare ascultand imnul secuiesc

Incredibil, dar adevărat: aflat în vizită electorală în Miercurea Ciuc la dezbaterea „Coerență și transparență – exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita şi Covasna”, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a acceptat să asiste, în picioare, la intonarea imnului secuiesc.

Surprinzător, la începerea dezbaterii, la care erau prezenți toți oficialii din Harghita și Covasna, imediat după intonarea imnului național al României, care s-a pus în boxe, toți cei prezenţi, la îndemnul  președintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor au început să cânte imnul secuiesc. Deşi avea datoria să întrerupă acest moment umilitor pentru naţiunea pe care o conduce, Klaus Werner Johannis a asistat pasiv, girând astfel acest moment îndreptat împotriva naţiunii române.

Mai mult, după intonarea imnului secuiesc, Klaus Werner Johannis a acceptat să asculte un discurs în limba maghiară al aceluiaşi Tamas Sandor. Ulterior, şeful CJ Covasna i s-a adresat preşedintelui, spunând că în Ținutul Secuiesc se produce o discriminare din punct de vedere legislativ.

Liderul Ținutului Secuiesc i-a trimis deja o scrisoare președintelui în care îi enumeră revendicarile maghiarilor din zonă, în timp ce preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, i-a reproşat lui Klaus Werner Iohannis că maghiarii se simt în România ca nişte „copii vitregi ai statului român”.

Intrebat dacă a citit scrisoarea trimisă de Liderul Ținutului Secuiesc, în care acesta îi enumeră revendicarile maghiarilor din zonă, Klaus Werner Iohannis a mimat un răspuns: Exact pentru a vedea care sunt problemele oamenilor de aici am venit în vizită”. Ulterior el a că nu toată lista de probleme ține de funcția sa, dar va încerca să găsească rezolvarea tuturor problemelor care țin de instituția prezidențială.

În timpul întâlnirii, cu toate că a acceptat să asiste în mod inexplicabil la momentul intonării imnului secuiesc Klaus Werner Iohannis a lăudat atitudinea secuilor, declarând că apreciază … “echilibrul liderilor locali din Harghita și Covasna”.

Acesta este al doilea moment umilitor pentru naţia română, produs în mai puţin de un an de zile de către minorităţile care doresc secesiunea ţării, fără ca autorităţile de la Bucureşti, ori Preşedinţia României, să ia atitudine. Anul trecut, în luna septembrie, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a fotografiat ţinând în mână steagul secuiesc făcut cadou de primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

To Top