Actualitate

Roberta Alma Anastase audiată la DNA într-un MEGA-DOSAR de corupție

Roberta Alma Anastase, fost președinte al Camerei Deputaților în perioada guvernării PDL, a ajuns joi dimineața, la ora 11.00, la sediul central al DNA, ea fiind însoțită de avocat, pentru a fi audiată într-un dosar de corupție. La intrare, Anastase nu a dorit să facă declarații.

Surse judiciare spun că numele Robertei Alma Anastase apare într-un mega-scandal de corupţie în care au fost implicați oameni de afaceri, polițiști, procurori şi oameni politici care au format un grup de interese ce acționa pentru protecție reciprocă, dar și pentru a fabrica dosare penale persoanelor care le lezau interesele. Relevante în acest sens sunt declaraţiile unor persoane, documentele clasificate găsite la percheziții, dar și mai rapoarte informative care îi vizau pe toți cei considerați “oponenți” ai grupului infracțional şi care erau fi folosite pentru o eventuală protecție informativă sau pentru prevenirea întocmirii unor dosare penale. La perchezițiile domiciliare operate în acest dosar s-au găsit și multe înscrisuri care vizau foști sau actuali șefi din cadrul IJP Prahova, ofițeri de informații, dar și oameni politici cunoscuţi.

După două ore de audieri, Roberta Alma Anastase s-a eschivat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, făcând doar precizarea că are calitatea de martor în respectivul dosar, despre care nu a devoalat alte informații.

“Am fost citată în calitate la martor. Nu putem spune despre ce este dosarul şi nici despre ce este vorba. Este o anchetă în curs”, a declarat Anastase la ieșirea de la DNA. Ea se află la patrulea mandat în Parlament, fiind în prezent deputat PNL de Prahova.

 

To Top