Actualitate

România , cap de serie în urna C la tragerea la sorţi pentru Euro 2020

După cele patru puncte obţinute la debutul pe banca tehnică a naţionalei României (3-1 cu Kazahstan şi 1-1 cu Danemarca), următorul meci oficial pentru selecţionerul Cosmin Contra va avea loc în septembrie 2018, în nou înfiinţata competiţie Liga Naţiunilor. In urma ultimelor rezultate din preliminariile CM 2018, tricolorii şi-au asigurat statutul de cap de serie în Urna C. Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Naţiunilor va avea loc la 24 ianuarie 2018, iar primele meciuri din aceasta competiţie se vor juca la începutul lunii septembrie 2018.

La start se vor afla toate cele 55 de selecţionate europene, 12 in Urna A, 12, in Urna B, 15 in Urna C şi 16 în Urna D, conform coeficientului din clasamentul UEFA de la finalul preliminariilor pentru calificarea la CM 2018.

In fiecare din primele două urne valorice se vor face câte patru grupe a trei echipe, din Urna C se vor alcătui trei grupe de patru echipe şi o grupă de trei formaţii, iar din Urna D se vor face patru grupe de câte patru.

Cel mai bine clasate patru formaţii din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se vor intalni in semifinale. Meciurile se vor disputa intr-o singura mansa pe terenul echipei mai bine clasate. Finala se va desfăşura pe terenul uneia dintre cele doua formaţii calificate, acesta urmând să fie ales prin tragere la sorţi. In cazul în care într-o divizie există mai puţin de patru formaţii care au ratat calificarea, numărul lor va fi completat cu echipe din eşaloanele inferioare care n-au prins loc la baraje.

Barajele pentru cele mai slabe trei urne din Liga Naţiunilor se vor disputa la finalul lunii martie 2020, în manşa tur-retur, în timp ce semifinalele şi finalele Urnei A vor avea loc în iunie 2019.

Rezultatele din Liga Naţiunilor vor determina urnele pentru preliminariile obişnuite ale  turneului final din 2020, unde cele 55 de formaţii vor fi împărţite în 10 grupe, 5 cu câte 5 echipe şi alte 5 cu câte 6 echipe, iar tragerea la sorţi va avea loc la 2 decembrie 2018.

Se califică la Euro 2020 primele două clasate din fiecare grupă a preliminariilor, care vor începe in martie 2019 şi se vor încheia în noiembrie acelaşi an.

Turneul final al Campionatului European din 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie, în 13 oraşe europene. Printre acestea se află şi Bucureştiul, care va găzdui pe Arena Naţională trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din optimile de finală.

Semifinalele şi marea finală vor avea loc la Londra, pe Wembley.

Liga A – patru grupe a câte trei echipe

  • Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Elveţia, Anglia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia, Tara Galilor

Liga B – patru grupe a câte trei echipe

  • Suedia, Olanda, Rusia, Ucraina, Austria, Irlanda de Nord, Slovacia, Irlanda. Bosnia, Danemarca, Turcia, Cehia

Liga C – o grupă cu trei echipe si trei grupe a câte patru echipe

  • România, Scoţia, Ungaria, Slovenia, Albania, Muntenegru, Serbia, Grecia, Norvegia, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania

Liga D – patru grupe a câte patru echipe

  • Azerbaijan, Belarus, Georgia, Macedonia, Insulele Feroe, Armenia, Letonia, Luxemburg, Moldova, Kazahstan, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar
To Top