Actualitate

Șeful SPP, coleg de liceu și prieten cu un lider important din PSD

Șeful Serviciului de Protecție și Pază (SPP), generalul Lucian Pahonțu, catalogat de președintele PSD, Liviu Dragnea dreot un “personaj veninos”, revine ȋn atenţia opiniei publice după ce a fost acuzat că și-ar fi pus subalternii să-i spioneze pe demnitari și l-ar fi influențat negativ pe fostul premier, Mihai Tudose.

Surse din filiala PSD Dâmbovița spun că generalul Lucian Pahonțul a absolvit Liceul nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi redenumit Liceul Teoretic “Dan Barbilian”. Informaţia a fost confirmată de directorul liceului teoretic “Dan Barbilian”, care a dezvăluit ca şi un important lider PSD a absolvit această instituţie de ȋnvăţamânt.

Este vorba de senatorul Adrian Țuțuianu, care i-ar fi fost coleg de liceu și care a rămas prieten apropiat al lui Pahonţu.

Absolvent al Şcolii Militare de ofiţeri activi, profil transmisiuni (1987), iar ulterior a Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti (1994), Lucian Pahonţu a prins Revoluţia din 1989 ca ofiţer în trupele de Securitate.

Ulterior a îndeplinit funcţiile de şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005).

Pahonţu a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003. El se află la şefia şefia SPP din 7 decembrie 2005.

In această perioadă el a fost înaintat la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008, iar ȋn 2011, ex-preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea.

To Top