Actualitate

Sevil Shhaideh ar putea demisiona după vizita la DNA : „Decizia mea este luată. Va fi comunicată în Comitetul Executiv al PSD”

Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns astăzi la Direcția Națională Anticorupție. La intrarea în sediul instituţiei, aceasta nu a declarat nimic jurnalitilro, spunând în trecere „Doamne ajută”. Ulterior, la DNA a ajuns şi fostul ministru al Finanţelor, Orlando Teodorovici.
La ieşirea din sediul DNA, Sevil Shhaideh a declarat scurt: „Nu pot să vorbesc pe stradă despre poziţia mea în Guvern. Mi s-a spus că pot recuza un expert. Am fost convocată cu alte persoane din acest dosar. Voi da o declarație când voi avea posibilitatea să studiez dosarul. Decizia mea este luată. Va fi comunicată în Comitetul Executiv al PSD”.

Pe 22 septembrie,  DNA anunța că s-a început urmărirea penală față de vicepremier „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Procurorii DNA susțin că, în 2013, părți din Insula Belina și Brațul Pavel, cu o suprafață de 278,78 de hectare, respectiv 45 de hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal – spune DNA – din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, la câteva zile, să fie închiriate ilegal unei companii private.

To Top