Actualitate

Shhaideh face stadion de 12 milioane de euro în fieful lui Dragnea !

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, intenţionează să construiască un stadion în valoare de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro) în Alexandria, fieful politic controlat de Liviu Dragnea, în  condiţiile în care cele mai bune echipe de fotbal din judeţul Teleorman sunt în liga a treia.

Conform unui proiect de hotărâre de guvern, stadionul este absolut necesar pentru oraşul Alexandria, pentru că numărul de locuri al actualului stadion ar fi sub cel necesar pentru Liga întâi, nu are sistem de nocturnă, iar spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt prea mici.

Investiţia va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), cu bani de de la bugetul Ministerului Dezvoltării, iar contribuţia municipalităţii Alexandria va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro) .

Stadionul, cu dimensiuni de 105×108 m, va fi dotat cu sisteme de drenare şi degivrare şi va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durata de realizare a investiţiei va fi de 18 luni. De asemenea, stadionul va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble, baie proprie, zonă de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi, SPA etc.  Nu va lipsi nici nocturna, care va fi dispusă pe copertinele celor două tribune, cu sistem de iluminare pentru transmisiuni televizate ale întrecerilor sportive.

În Nota de fundamentare a HG se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:

  • numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
  • stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
  • stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
  • spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
  • nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

„Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iarcluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în proiectul de HG.

To Top