Actualitate

Soldaţii nord-coreeni, dezamăgiţi de Kim Jong-un

Soldaţii unității responsabile de dezvoltarea și testarea rachetelor balistice nord-coreene au fost profund dezamăgiți de un gest făcut de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, în timpul unei vizite efectuate la o bază a Forţelor Strategice din Armata Poporului, transmit surse sub acoperire din Coreea de Nord.

În general, cu ocazia unor astfel de vizite, Kim Jong-un a obişnuit militarii cu o anumită practică de protocol: oferirea de cadouri, constând în alimente şi ţigări. Numai că, la ultima vizită, în timp ce militarii strigau în cor „Mansae!”(„Trăiască!”), liderul de la Phenian le-a oferit comandanţilor „diferite cadouri”, iar soldaților „doar un cartuș de țigări Taedok”. Pentru soldaţi, astfel de ţigări sunt considerate o „marcă decentă”, dar ţinând cont de faptul că mulţi dintre ei sunt malnutriţi, aceştia s-au arătat dezamăgiţi că nu au primit cadou şi alimente.

Vizita a avut loc în contextul testării cu succes, pe 4 iulie, a rachetei balistice intercontinentale Hwasong-14, însă informația legată de nemulțumirile soldaților a ieșit abia acum la iveală.

In urmă cu cinci ani, la penultima vizită de inspecție a lui Kim Jong-un la baza Forțelor Strategice, soldații s-au bucurat de „generozitatea” liderul de la Phenian, acesta oferindu-le bomboane, pui, condimente, iar femeilor şervețele sanitare şi truse de machiaj.

To Top