Actualitate

Sorana Cîrstea, EVOLUȚIE FANTASTICĂ la Beijing!

Tenismena Sorana Cîrstea (locul 44 WTA) a făcut la Beijing meciul anului şi a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova (locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4), calificându-se în sferturile de finală ale China Open.

Pliskova a început cu un break, după un ghem lung, apoi Cîrstea a câştigat şase ghemuri la rând, punând setul în dreptul ei pe tabelă, cu 6-1, după 29 de minute.

Jucătoarea cehă şi-a ridicat nivelul evoluţiei în setul al doilea, a condus cu 3-0, după un break în ghemul secund. Cîrstea nu a renunţat şi a s-a apropiat la 2-3, după un break în ghemul al cincilea. Nu l-a consolidat cu serviciul, iar Pliskova s-a distanţat din nou, la 5-2. La acest scor, ea a avut trei mingi de set, 0-40, pe serviciul Soranei.

Cîrstea a salvat patru mingi de set în acest meci, revenind de la 2-5 în setul secund, după ce a jucat cu mingi lungi şi pe reverul adversarei. La scorul de 3-5, pe propriul serviciu, Pliskova a mai avut o minge de set, ratată, apoi Cîrstea s-a impus cu 7-5, după o oră şi 23 de minute de la start.

În sferturi, Sorana Cîrstea va juca cu letona Jelena Ostapenko. Într-o eventuală semifinală s-ar putea întâlni cu Simona Halep, care va trebui să treacă mâine de Daria Kasatkina.

To Top