Actualitate

Tăriceanu: „In Constituţie nu se vorbeşte de independenţa procurorilor”

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a tinut un discurs in cadrul unui eveniment organizat de fondatorul platformei civice România 3.0, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, in care a vorbit despre „tentaculele statului paralel” si a declarat ca europarlamentari romani si functionari romani din Comisia Europeana au dezinformat Comisia Europeana.

„Traim intr-o Romanie care mi se pare ca o tara sub asediu, care nu este al oamenilor politici care voteaza legile justitiei, dupa o lunga dezbatere care a durat luni si care a fost distorsionata. Lupta anticoruptie nu are nicio legatura cu legile justitiei” a declarat el.

In opinia sa, Romania este acum „un stat in care abuzurile sunt la ordinea zilei” si in care s-a inregistrat „un regres imens in ceea ce priveste libertatile fundamentale si drepturile cetatenesti daca e sa luam ca reper anul 1990.”

 

In discursul sau, Tariceanu s-a intrebat: „Cati romani sunt victime ale abuzului fara ca noi sa stim? Pana unde ajung tentaculele statului paralel?”

Tariceanu a tinut sa precizeze ca „in Constitutie nu se vorbeste de independenta procurorilor”. „Ei functioneaza sub autoritatea Ministerului Justitiei. La procurori nimeni nu vorbeste despre un element esential, impartialitatea. Legile justitiei sunt primul pas pentru a rupe aceasta legatura bolnava intre statul paralel si justitia” a declarat seful Senatului, care l-a numit din nou pe presedintele Iohannis „avocatul statului paralel”.

„Ma astept ca presedintele Iohannis va continua sa fie avocatul statului paralel pentru a obtine un nou mandat, probabil asa cum l-a obtinut si pe primul”, a comentat Tariceanu, care a amintit de dezvaluirile facute de Dragomir, potrivit carora ar fi existat un mandat de interceptare pentru mai multi oameni politici, inclusiv pe numele sau, despre care nu a fost informat ulterior si care a continuat pana la momentul alegerilor prezidentiale, desi era candidat.

„Interceptarea a continuat pana la momentul alegerilor. Interceptarea unuia din candidati in procesul electoral duce in mod clar la suspiciuni, pentru ca se creeaza un avantaj pentru unul dintre candidati”, a spus liderul ALDE, care a sustinut ca scopul sau „este acela de la a reveni la normalitate, la statul de drept in România”.

To Top