Actualitate

TAS a decis: Viitorul lui Hagi rămâne campioană!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis: Viitorul lui Hagi rămâne campioana României în ediţia 2016 – 2017. Hotărârea a fost luata, însă decizia se redactează în aceste momente şi apoi va fi trimisa către cele două cluburi şi către FRF.

Judecătorii TAS au stabilit cine merită trofeul de campioană, după ce FCSB s-a adresat instanţei din Elveţia, reclamând o ambiguitate a regulamentului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

La ultimele dezbateri de la TAS, pe parcursul a cinci ore, oficialii Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi cei ai FC Viitorul le-au arătat celor trei judecători o seri de declaraţii violente făcute în 2012 împotriva Tribunalul Sportiv de la Lausanne („TAS e un stabor țigănesc”, „S-au folosit de mine, dar au mințit”, „Cea mai mare corupţie din lume e la TAS, unde se judecă numai pe interes”), după ce l-a pierdut pe fotbalistul Eugen Baciu. In replică, reprezentanţii FCSB şi-au apărat punctul de vedere cu pasaje din regulamente.

Se pare însă că metoda FRF şi a FC Viitorul de a-i sensibiliza pe cei trei judecători, un francez, un italian şi un luxemburghez, dar mai ales de a-i coaliza împotriva lui Gigi Becali, a dat roade.

Gigi Becali se aştepta la un asemenea verdict, el declarând recent că „am vorbit cu mai mulți avocați, care mi-au spus că în litera legii nu aș avea cum să pierd, dar dacă se va judeca emoțional, probabil că ei (nr. – FC Viitorul) ar fi câștigători”

To Top