Actualitate

Tudose despre relația cu Dragnea: „Nu suntem într-un moment fericit”

Premierul Mihai Tudose a detonat bomba, luni seara, la Antena 3, declarând că situația din prezent de la nivelul Executivului “poate e un pic” asemănătoare cu cea a Guvernului Grindeanu. Seful executivului l-a atacat dur pe liderul PSD, Liviu Dragnea, lăsând să se înţeleagă că actuala criză guvernamentală care se prefigurează i se datorează exclusive acestuia din urmă.

“N-aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei noastre. Nu am ce să-mi reproşez. Până la urmă, e vorba de talentul unor oameni de a ajunge în această situaţie (n.r.- aluzie la liderul PSD, care a mai decis dărâmarea guvernului Grindeanu). Cu toate acestea, Tudose a declarat că deşi a luat în calcul să-şi dea demisia, nu va pleca din fruntea Guvernului deoarece acest lucru i-a fost cerut de “mulți colegi din PSD”.

“Situația poate e un pic (…) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu. Numai că e un pic pe dos. Atunci, mai multă lume îi cerea să plece. În cursul după-amiezii și serii am avut biroul plin de colegi, de președinți de organizație, care au venit să-mi ceară să nu plec. Mie mi-au cerut să nu plec, să nu cumva să plec”, a declarat Tudose, fiind întrebat dacă nu îi este teamă de o eventuală reacție a colegilor din PSD asemănătoare cu aceea pe care au avut-o în cazul lui Sorin Grindeanu.

Chestionat în privinţa relaţiei cu Dragnea, Tudose a lăsat să se înţeleagă că aceasta este tensionată: “Nu suntem într-un moment fericit”, a declarat, sec, Tudose. El a adăugat că nici nu mai ştie de când nu s-a întâlnit tete-a-tete cu liderul PSD: „Față în față nu mai știu când”.

Premierul a susţinut că situaţia tensionată s-ar datora faptului că există unele persoane din PSD care și-au exprimat nemulțumirea că nu pot controla Executivul.

„Am avut o discuţie cu mai mulţi lideri din partid, din Guvern. Relaţiile dintre Guvern şi partid pot fi îmbunătăţite”, a spus Tudose.

Surse de la vârful PSD ne-au precizat că, în biroul premierului Mihai Tudose, au fost secretarul general al PSD, Marian Neacșu, liderul PSD Olt, Paul Stănescu, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, dar și vicepremierul Marcel Ciolacu. Interesant este faptul că în PSD Bădălău, Stănescu și Neacșu sunt cunoscuți drept locotenenții lui Liviu Dragnea. Sursele spun că cei trei i-au cerut premierului Tudose să nu demisioneze și să fie deschis la discuții.

To Top