Alte evenimente

Tudose nu vrea război cu DNA pe tema „Belina”. Sesizarea CCR rămâne în aer

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a dezvăluit dacă din analiza pe care a făcut-o cu privire la ancheta DNA în dosarul „Belina” reiese că premierul Mihai Tudose are motive să sesizeze Curtea Constituțională.

Întrebat, miercuri, la Parlament, de ce premierul Mihai Tudose nu reclamă DNA la CCR pentru ancheta „Belina” care a provocat demisia a doi miniștri și un scandal uriaș la guvernare, ministrul Tudorel Toader a declarat sec: „Intrebați pe fiecare în parte, nu mă intrebați pe mine. Intrebați-mă despre ce fac sau ce trebuie sa fac eu. Guvernul are purtător de cuvânt, întrebati la dânșii”.

Ministrul Justiției nu a vrut să spună nici dacă i-a recomandat premierului să sesizeze CCR. Surse social-democrate spun că premierul Mihai Tudose nu vrea să pornească de la Guvern un război cu DNA, deși după ce DNA le-a pus sub acuzare în dosarul „Belina” pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, coaliția de guvernare i-a cerut insistent să reclame DNA la Curtea Constituțională.

În acest condiții, Dragnea și Tăriceanu au stabilit ca demersul să fie asumat de către unul dintre ei, în calitate de președinți ai Camerei Deputaților și Senatului.

 

To Top